nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

ETA oferí a Carod un document, que no signà perquè «emparava» la violència

El líder d'ERC es considera «cap de turc d'una campanya del PP contra Catalunya»

60612

Carod-Rovira conversa en una cafeteria amb membres del seu partit a Tarragona.

El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, insistí ahir que no arribà a cap acord amb ETA. La dada nova que aportà, en declaracions a Catalunya Ràdio, és que l'organització terrorista sí que li proposà signar un document, cosa a la qual el líder republicà es negà perquè «donava suport a totes les formes de lluita». Carod-Rovira assegurà que és «víctima política» d'ETA i «cap de turc» d'una campanya orquestrada pel PP, no només contra ERC sinó contra Catalunya.

«En cap moment no vaig plantejar a ETA que deixàs de matar a Catalunya i, encara menys, la perversió que deixin de fer-ho a Catalunya i continuïn a Espanya», assegurà Carod-Rovira. El líder d'ERC revelà que l'organització armada volgué que signàs un document, però no ho va fer. «Em vaig negar a firmar perquè donava suport a totes les formes de lluita, i els demòcrates només en tenim una, que és la pacífica», sentencià.

Per aquest motiu, després de la treva parcial anunciada per ETA, Carod-Rovira diu que se sent «cap de turc per anar contra ERC, per anar contra el Govern d'esquerres a Catalunya i contra el Partit Socialista a Espanya». Fins i tot arribà a dir que aquesta campanya del PP va «contra Catalunya» perquè «només entenen una manera de ser ciutadans d'Espanya». «Encara que hagi de clavar els genolls al terra, no admet una altra forma de ser ciutadà que la que tenc: ser català i demòcrata», digué.

El líder republicà assegurà que ja ha reconegut que la trobada amb la cúpula d'ETA fou un error. «No tornaré a parlar amb aquesta gent, encara que algú ho haurà de fer», digué, fet pel qual demanà el final d'aquesta campanya i que se'l deixi viure, «que no se'm castigui cada segon per fer una cosa que han fet tots els altres». En tot cas, assegurà que està disposat a ser «víctima política» de la banda terrorista si amb «alguna paraula» que hagi pronunciat ha aconseguit «salvar una sola vida».

A més de disculpar-se per l'error que suposà la reunió, i que li costà el càrrec de conseller en cap de la Generalitat, Carod-Rovira demanà disculpes als votants d'Esquerra que estiguin «decebuts» i «desconcertats» amb la seva actuació, i els demanà la seva confiança per aconseguir l'objectiu d'ERC, una Catalunya «lliure i independent aconseguida pacíficament per les urnes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris