nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El fiscal general de l'Estat no recorrerà la sentència que condemnà els magistrats del TC

Aquesta ha estat l'opinió majoritària de la Junta de Fiscals, amb deu vots en contra del recurs

El fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, decidí no interposar recurs d'emparament davant del Tribunal Constitucional contra la sentència del Suprem que condemnà onze magistrats del primer Tribunal a indemnitzar un advocat en entendre que no entraren a resoldre un recurs del lletrat.

Aquesta fou l'opinió majoritària de la Junta de Fiscals celebrada ahir, ja que deu dels assistents es mostraren contraris a la presentació de l'esmentat recurs, mentre que cinc fiscals defensaren que se sol·licitàs l'emparament davant del Tribunal Constitucional (TC). La Sala del Civil del Tribunal Suprem condemnà onze magistrats del TC a indemnitzar cada un d'ells amb 500 euros l'advocat José Luis Mazón.

Segons informa la Fiscalia general de l'Estat en un comunicat de premsa, l'opinió majoritària s'ha basat en dos arguments, el primer dels quals fa referència a la falta de legitimació del Ministeri Fiscal per interposar el recurs. Els fiscals que han pres la paraula en aquest punt han manifestat els seus dubtes respecte que la Fiscalia pogués comparèixer en aquest procediment, en el que no havia estat part processal.

El segon argument, que enllaça amb l'anterior, es refereix al fet que en el conflicte plantejat entre el Suprem i el TC no s'han lesionat drets fonamentals, ja que els titulars dels esmentats drets són les persones, no les institucions. Aquesta lesió de drets hauria estat l'aliment perquè el Ministeri Públic es ves legitimat en aquest procediment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris