muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Zapatero accepta la fi de la crisi, ja que «ETA no marca l'agenda política»

Insta Rajoy que convoqui la comissió del pacte antiterrorista

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, considera satisfactòria la solució que ha trobat el Govern català per sortir de la crisi oberta per l'anunci de treva per a Catalunya. La sortida de Carod Rovira del tripartit i el nomenament d'un nou conseller en cap són suficients per passar pàgina, segons Zapatero, ja que Maragall nomenarà un nou conseller i «ETA no ha aconseguit cap dels objectius que es proposava amb l'anunci i no pot marcar l'agenda política a Espanya».

«ETA volia humiliar Catalunya», però Catalunya no es deixa; «ETA volia enfrontar Catalunya amb la resta d'Espanya», però no ho ha conseguit; «ETA pretenia trencar el Govern de Catalunya», però tampoc ho ha aconseguit. Finalment, segons Zapatero, «ETA volia enfrontar els partits» però, almenys respecte del PSOE, no ho aconseguirà. Respecte a altres partits, amb referència al PP, ja no està tan segur, ja que «Rajoy ha regalat a ETA el protagonisme de la campanya» amb un «oportunisme irresponsable».

Segons Zapatero, «Carod-Rovira no tornarà a tenir responsabilitats de Govern i és just que així sigui. Pasqual Maragall nomenarà en els pròxims dies conseller en cap». Amb això queda closa la crisi. Zapatero volgué acabar d'una vegada amb el tema assegurant que «ETA no marcarà l'agenda política del PSOE. ETA no treu ni posa Governs». Per això, va explicar que el seu partit «no li donarà més protagonisme que el que ha tingut aquestes últimes 24 hores. Jo no li donaré ni un sol minut més».

També, el líder del PSOE va demanar al candidat del PP que expliqui «per què vol trencar el Pacte per les Llibertats i contra el Terrorisme» i el va reptar que «debati públicament si té algun problema». «Jo vaig proposar el pacte, ho he respectat i el mantindré fins a derrotar ETA». Amb això no va fer sinó abundar en allò que deia hores abans després d'anunciar dimecres Rajoy que donava per trencat l'acord. Zapatero reptà ahir el candidat del PP a convocar «per dignitat» la Comissió de Seguiment del Pacte Antiterrorista perquè expliqui en quin punt ha incomplert el PSOE aquest acord.

Zapatero, amb una còpia del text del Pacte per les Llibertats i contra el Terrorisme a la mà, va assegurar amb èmfasi i visiblement irat que Rajoy ha comès un error «de la màxima gravetat» perquè «per un comunicat d'ETA amenaça quais res que amb trencar el pacte». Per aquesta raó, va instar Rajoy a una convocatòria «immediata i pública» de la comissió de seguiment del pacte per discutir «en quina línia» s'ha incomplert.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris