nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Aznar posa en marxa el PHN amb una sòlida defensa del projecte

PSOE, IU i CiU tracten d'electoralista la posada de la primera piedra

El president del Govern espanyol, José María Aznar, va presidir ahir els actes d'inici de les dues primeres obres del transvasament de l'Ebre incloses en el Pla Hidrològic Nacional, una iniciativa que va defensar com la millor de les possibles. Les crítiques dels partits no es torbaren a arribar i tant PSOE, IU com CiU qualificaren d'electoralista l'acte de col·locació de la primera pedra.

Les obres iniciades corresponen als trams Ojós-Archena, a Múrcia, i Huércal-Overa, a Almeria, i formen part d'un transvasament del Baix Ebre, la inversió del qual ascendeix a 4.207 milions d'euros. Les transferències autoritzades pel PHN permeten derivar un volum màxim de 1.050 hectòmetres cúbics a l'any des del Baix Ebre i que es distribuiran a les conques internes de Catalunya (190 hm3), la del Xúquer (315), la del Segura (450) i la del sud (95).

Els actes d'inauguració de les obres presidits per Aznar van servir perquè anunciàs nous passos en el desenvolupament del PHN i, en concret, va anunciar que aquesta setmana es licitarà tot el conducte de canonades del transvasament de l'Ebre.

Aznar va defensar el PHN assegurant que no es tracta d'un «caprici», sinó d'una necessitat, i part de la «premissa negociable» que no perjudicarà ningú. Segons Aznar, el PHN és «l'última solució després d'exhaurir alternatives com dessalar aigua del mar o la reutilització», i és una mostra de solidaritat. PSOE, IU i CiU qualificaren d'«electoralista» el seu gest i es mostraren a favor d'un Pacte d'Estat de l'Aigua. Cristina Narbona (PSOE); Concha Denche (IU); i Jordi Martí (CiU), coincidiren que és necessari el consens en matèria d'aigua i no enfrontar els territoris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris