nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Ibarretxe denuncia el «nauseabund» comunicat d'ETA que afavoreix el PP

Otegi diu que la treva és una «molt bona notícia», però no per a Aznar i els «feixistes espanyols»

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, realitzà ahir una declaració institucional per respondre al «nauseabund i immoral» comunicat d'ETA. Segons explicà, el resultat pràctic de l'anunci de treva a Catalunya és que afavoreix els interessos electorals del PP. Els membres del Govern basc, de fet, consideraren que ETA planteja una «trampa política» amb el seu anunci, que suposa una irrupció a la campanya electoral.

Ibarretxe assegurà que el comunicat d'ETA és «nauseabund» perquè suposa la irrupció de la banda terrorista en ple període electoral «per aconseguir un protagonisme que la societat basca definitivament ja li ha negat». «És nauseabund perquè s'arriba a la conclusió que ETA fa mal, tracta d'assassinar políticament aquells que s'apropen a parlar amb ella», explicà el lehendakari.

Segons afirmà, ETA ja ha cercat abans aquests objectius. «El mateix va fer fa quatre anys, primer trencant la treva i, després, fent tot el possible per llançar el nacionalisme democràtic de les institucions basques», explicà. En aquell temps, segons es desprèn de les paraules del lehendakari, intentà perjudicar el PNB després del diàleg que cristal·litzà en el Pacte de Lizarra, mentre que ara perjudica ERC després de la reunió que va mantenir amb la cúpula etarra a començaments d'aquest any.

El lehendakari explicà, en segon lloc, que el comunicat és «immoral» perquè «la violència és condemnable per igual en tots els llocs». «Clar que no s'ha de matar a Catalunya, ni a Espanya, ni a Euskadi, ni en cap lloc. «El missatge directe, únic, total a ETA és que, en nom de la societat basca, exigesc a ETA que deixi de matar i que abandoni definitivament la violència a Catalunya, a Espanya i a Euskadi», sentencià.

Del seu costat, el dirigent de Batasuna, Arnaldo Otegi, afirmà ahir que la treva és una «molt bona notícia», si bé no ho és «evidentment per al senyor Aznar ni per als feixistes espanyols». Així mateix, digué que la majoria dels partits polítics oferiren ahir el «gran espectacle de la hipocresia generalitzada» en fer «valoracions catastròfiques» sobre la treva, i que «Ibarretxe ha estat fins i tot més dur que Aznar».

Segons afirmà Otegi en una conferència de premsa a Donostia, es tracta d'una notícia «amb un calat polític molt important, excepcional» per al «conjunt del poble basc» i del català, i «dels sectors que volen solucionar el conflicte».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris