bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Aznar acusa ERC i Carod-Rovira de 'complicitat política amb els terroristes'

El Govern espanyol exigeix als socialistes que trenquin qualsevol relació amb Esquerra

El president del Govern, José María Aznar, i el secretari general del PP, Mariano Rajoy, coincidiren plenament en la lectura de l'últim comunicat d'ETA. La conseqüència immediata és que el PSOE ha de renunciar a l'acord de Govern a Catalunya i al suport que la formació republicana li ha promès després de les eleccions generals del 14 de març. Ambdós donen per fet que la treva anunciada per ETA només per a Catalunya és producte de l'acord que Josep Lluís Carod-Rovira va assolir amb l'organització terrorista, encara que ambdues parts negaren en el seu moment que s'arribàs a cap pacte. Rajoy arribà a titllar el líder d'ERC de «traïdor» davant el poble de Catalunya i tots els espanyols.

«Estam davant un pacte entre una banda terrorista i ERC, llevat que aquest partit rebutgi expressament l'acord i destitueixi immediatament a qui el negocià», digué Aznar, que va denunciar que aquesta negociació, «en els termes confirmats, és profundament antidemocràtica i implica una complicitat política amb els terroristes». La destitució de Carod-Rovira fou la primera exigència que va fer el cap de l'Executiu.

Però no l'única. Al PSOE el va instar a trencar el seu acord amb ERC a la Generalitat de Catalunya. «Consider que és incompatible amb el Pacte (Antiterrorista) el manteniment de govern de coalició i coalicions electorals amb ERC en la mesura que no es compleixen les condicions esmentades», sentencià. «Ja no es pot al·legar ignorància, no es pot mirar cap una altra banda», afegí.

Aznar assegurà que l'anunci d'una treva només a Catalunya és una «contribució a aquesta estratègia repulsiva promoguda per ERC». «La banda terrorista continuarà matant, però no ho farà en una part del territori nacional», explicà Aznar, que es mostrà convençut que se «sap» que la «contrapartida» és «la cobertura política d'ERC als objectius de la banda».

Del seu costat, Rajoy avisà José Luis Rodríguez Zapatero que no pot «tornar a equivocar»-se en la gestió de la nova crisi causada pel comunicat d'ETA i li exigí a continuació la ruptura «immediata» de la coalició de govern a Catalunya i de les candidatures conjuntes al Senat. «I ha de rebutjar qualsevol tipus de suport polític, present o futur, d'ERC, com el que li està donant a Catalunya i el que se li ha ofert per al Govern d'Espanya», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris