algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Maragall assegura que ni la treva d'ETA ni el 14-M no condicionaran el tripartit

Proposa desactivar junts el «missatge bomba» i la renovació del pacte antiterrorista


La treva decretada per ETA a Catalunya no afectarà el Govern tripartit. Ho digué el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que garantí que el seu Executiu és «sòlid» i «perdurable». Aquesta afirmació la féu en la seva segona intervenció del dia, ja que en la primera, una declaració institucional, no féu cap referència a l'acord amb ERC. Allà qualificà l'anunci d'ETA de «missatge bomba» i demanà una renovació del Pacte Antiterrorista per incloure tots els partits i impedir que ETA condicioni la vida política.

Per conèixer les intencions de Maragall s'hagué d'esperar a la sessió de control al Govern català que tingué l'horabaixa al Parlament autonòmic. Allà assegurà que la treva a Catalunya que ha anunciat ETA «no afecta directament» el Govern tripartit, que és «sòlid i té una forta vocació de perdurabilitat». «No condiciona ni condicionarà», digué, el seu Executiu, que «segueix el seu propi camí i no es pot sotmetre a dinàmiques alienes».

Maragall desatén així totes les peticions de ruptura de l'acord amb ERC que ha rebut, sobretot des del PP, però també des del seu propi partit. El president assegurà que no accepta «els plantejaments repugnants» d'ETA. En aquesta sessió de control incidí en els punts que havia abordat en la seva declaració institucional, pocs minuts després de les 14.00 hores, en especial la crida «com a president» per renovar el Pacte Antiterrorista per incloure totes les forces democràtiques.

El dirigent socialista creu que no es pot donar a l'organització terrorista «el benefici de continuar dividint els demòcrates». «Desactivem tots junts el missatge bomba que ETA ha enviat contra Catalunya», digué. Maragall assegurà ser conscient del difícil que serà tancar aquest acord unànime per la proximitat del 14-M, però recordà que ETA «ja influí en l'evolució política del país» amb l'anunci de la darrera treva i demanà als partits que s'adonin que «les nostres divisions donen ales al terror».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris