algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Zapatero assegura que el Congrés decidirà l'enviament de tropes

El líder del PSOE presentà el Codi de bones pràctiques democràtiques

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, presentà ahir el Codi de bones pràctiques democràtiques del Govern amb cinquanta compromisos, entre els quals, el fet que l'enviament de tropes espanyoles a zones de guerra o conflicte requerirà l'aprovació del Parlament per majoria simple.

Així ho anuncià Rodríguez Zapatero en conferència de premsa després de la reunió del comitè d'assessorament a la seva candidatura que estudià i ultimà el document, en el qual es proposa també l'obligació del president del Govern a reunir-se amb el líder de l'oposició almenys un pic al semestre, i amb els presidents autonòmics almenys un pic a l'any.

A més d'aquestes mesures, i segons aquest Codi, el Govern del PSOE publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat les declaracions d'activitats i de béns patrimonials que han de formular els alts càrrecs, amb l'excepció exclusiva d'aquelles dades que puguin comprometre la seguretat del declarant, «començant pels membres del Govern de la Nació».

El Codi de bones pràctiques està basat en tres grans criteris d'actuació: la defensa i la garantia dels drets humans civils, polítics i socials; fomentar la transparència, el respecte, la lleialtat institucional i la responsabilitat política; i la promoció dels interessos generals.

D'aquestes tres conviccions, continuà Zapatero, en deriven cinc principis que orientaran l'acció del Govern: honestedat, austeritat, proximitat, transparència i responsabilitat. Aquest Codi, segons el líder del PSOE, constitueix un contracte amb la ciutadania, perfectament exigible i controlable.

El candidat sintetitzà les seves clàusules en deu, i es referí al pla d'austeritat que farà després d'analitzar la situació pressupostària i que preveu una reducció de les despeses de l'Administració de l'Estat en 2.000 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris