algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Els treballadors d'Izar es tornen a enfrontar amb la Policia a Andalusia

Els enfrontaments entre els treballadors de les drassanes i la Policia es repetiren ahir en diverses localitats andaluses per reclamar un nou conveni col·lectiu. A Sevilla es registraren 38 ferits entre els treballadors d'Izar segons els sindicats, encara que la Delegació de Govern només xifra en 12 els membres de la Policia i tres treballadors.

Però les posicions sembla que s'acosten, així mentre els sindicats demanen el manteniment de centres i plantilla per quatre anys, l'empresa proposa la firma d'un conveni fins el 2006, que inclogui l'arbitratge per a la resolució de conflictes.

L'enfrontament a Sevilla s'ha iniciat quan uns 300 treballadors d'Izar que realitzaven una aturada de quatre hores des de les 10.00 hores s'han concentrat a la porta de la drassana sevillana i han decidit iniciar una manifestació fins a la carretera de la resclosa, on hi havia la Policia, que ha obligat els treballadors a agrupar-se.

Tot i això uns 50 treballadors continuaren avançant i s'enfrontaren amb tiradors a la Policia, que els ha llançat pilotes de goma i gasos llacrimògens. Els sindicats asseguren que dels 38 ferits, tres han hagut de ser traslladats a l'hospital Virgen del Rocío amb ferides de diversa consideració.

El president del comitè d'empresa, Ignacio Sánchez, explicà que els majors enfrontaments han tingut lloc quan la Policia ha accedit a la factoria on s'ha duit a terme una càrrega que ha acabat amb diversos ferits i destrosses en alguns vehicles situats a la zona d'aparcament de la fàbrica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris