nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Duran insta el president català a acabar amb el «descontrol» del Govern

El secretari general de CiU i candidat al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, demanà ahir als partits que formen part del Govern tripartit català que «acabin amb el descontrol d'actuacions públiques i declaracions contradictòries» entre ells. Per a Duran, la situació del Govern permet de comprovar que «la crisi entre els partits que el formen no està tancada».

Segons Duran, «la crisi és sinònim de desconfiança i aquesta genera inestabilitat en tots els seus vessants», recordant que «els responsables d'aquesta situació són els partits que formen govern». Malgrat tot, assegurà que «no és el moment de llançar més llenya al foc» presentant mocions de censura, encara que insistí que si fos a la inversa ells ja l'haurien presentat.

En aquest sentit, puntualitzà que «la responsabilitat no passa per plantejar ara una moció de censura i fer més soroll, sinó per exigir als responsables que acabin amb el soroll». «Si no són capaços de fer-ho», prosseguí Duran, «lògicament serà quan CiU haurà d'actuar responsablement».

Duran lamentà que «entre els que el PP anomena progressistes de pa amb fonteta, la incompetència de les formacions que han obert una crisi a Catalunya, l'autoritarisme visceral d'alguns dirigents del PP, i l'absolutisme amb el qual s'expressa Aznar, es carregaran Catalunya». El candidat de CiU parlà a Castellar del Vallès després de la presentació de les seves propostes electorals en l'àmbit fiscal dirigides a les Pime.

Entre les propostes més destacades es troba una reducció d'un tipus reduït del 20 per cent en l'impost de societats per a les microempreses i l'elaboració un pla de xoc per afavorir la internacionalització (creant un consorci amb participació de les administracions, patronal i cambres de comerç).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris