algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Carod replica a Maragall demanant-li que «no s'equivoqui d'adversari» al 14-M

El líder republicà anuncia que donarà suport a una hipotètica investidura de Zapatero

96178

Carod-Rovira demostra el seu malestar davant la posició de Maragall.

El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, exigí ahir al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, «que no s'equivoqui d'adversari» en dir públicament que ha perdut la confiança en el líder republicà. En la seva rèplica, Carod anuncià a més suport al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, per fer-lo president si les urnes ho permeten.

El líder de CiU, Artur Mas, assegurà ahir que aquesta polèmica demostra que hi ha motius més que suficients per presentar una moció de censura. Tanmateix, els nacionalistes no ho faran, explicà, per continuar amb la seva «oposició responsable». Però els nacionalistes, junt amb el PP, han demanat a Maragall que doni explicacions sobre la seva advertència a Carod al Parlament, malgrat el fet que el PSC continua donant la crisi per tancada.

Carod-Rovira demanà a Maragall que deixi de remoure assumptes «que donen arguments al PP» i «surten del guió» dels partits d'esquerres per aconseguir que el líder popular, Mariano Rajoy, no sigui el pròxim president del Govern. En paraules de Carod, l'«objectiu central d'ERC» és «fer fora el PP del Govern i girar la truita».

Així, ERC votarà a favor de la investidura del secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, com a cap de l'Executiu «si l'ocasió es presenta i els números surten». «Qualsevol PSOE, fins i tot el de Santillana del Mar, és millor que el PP», digué, apostant per un partit «de tradició democràtica», com és el socialista, abans que per un «de tradició franquista».

«Qualsevol argument que distregui d'aquest objectiu no el compartim», digué Carod-Rovira, qui recordà que l'adversari del seu partit «no és el PSC ni Maragall». «El PSC són aliats, com ICV», explicà. Carod, que no aprofundí en la seva intenció primera de convertir les generals en un plebiscit sobre la seva reunió amb la cúpula etarra, assegurà que «cada vot a ERC redueix les possibilitats de victòria del PP».

En les últimes hores no hi hagué una conversa entre Maragall i Carod-Rovira per aclarir la situació. «Som en precampanya i cada un es dedica al seu», explicà el segon, que ja no forma part del Govern de Maragall. Carod volgué recordar a Maragall que «si hi ha un Govern estable a Catalunya és gràcies a ERC» i fins i tot que si aquest continua és perquè ERC vol, en exercici de la seva responsabilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris