algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Maragall ha perdut la confiança en Carod i li exigeix explicacions

Destaca l'actitud «modèlica» d'ERC dins el Govern català en la crisi

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, assegurà ahir que el PSC ha perdut la confiança en l'exconseller en cap i secretari general d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, a causa de la seva entrevista amb membres d'ETA, però no en el partit republicà. «ERC ha tingut una actitud modèlica com a partit dins el Govern català durant aquesta crisi», afegí. Maragall, a més a més, recordà a Carod que «té l'obligació, que li vaig exigir i li continuu exigint, de fer saber al Govern espanyol tot el que va ocórrer». Tot i això, el president català també va retreure al president espanyol, José María Aznar, un acte de «deslleialtat» en no informar «el màxim representant del Govern de l'Estat a Catalunya, el president de la Generalitat, d'uns fets considerats greus per tot el món». «On és la lleialtat del Govern, del senyor Aznar cap al legítim Govern de Catalunya?», es demanà.

Pel que fa a l'actuació de l'Executiu català durant la crisi, el president del PSC declarà que «no acceptaré cap crítica ni cap sospita sobre el comportament del Govern català, que ha tingut una actitud irreprotxable».

Durant la clausura a Tarragona de la XXII Escola d'Hivern del PSC, el líder socialista criticà també el PP perquè «en els últims vuit anys ha oblidat la realitat de l'Espanya plural, l'Espanya real, la dels accents diferents». En canvi, segons ell, els socialistes «són els de l'Espanya gran, l'Espanya plural, i ens fa falta la complicitat d'un govern amic que dialogui i es comprometi a fons amb nosaltres». Per Pasqual Maragall, les eleccions del 14-M «són molt importants perquè podem estar davant un canvi d'època» i per això ha demanat «el màxim esforç de mobilització».

Maragall continuà criticant el PP per la seva posició davant la guerra de l'Iraq i l'acusà d'«oferir-se per ser el cavall de Troia a Europa de la política de Bush». En aquest sentit, el candidat del PSOE per Còrdova, Miguel Àngel Moratinos, assegurà que un Govern espanyol del PSOE «no podrà mantenir les tropes a l'Iraq sense l'ONU o si el poble iraquià no assumeix les seves responsabilitats».

Moratinos proposà com a solució al problema iraquià «el retorn al multilateralisme eficaç sota el paraigua de l'ONU». Així mateix, acusà el president José María Aznar de «destrossar» políticament Europa i les relacions internacionals. El candidat socialista proposà «treure Espanya del trio de les Açores i portar-la al Quintet de Ginebra» i prioritzar les polítiques amb la Mediterrània i Iberoamèrica en matèria internacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris