algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Zapatero vol una comissió de tots el partits per lluitar contra ETA

EFE. Bilbao.
El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, es comprometé ahir a Bilbao a crear una comissió parlamentària amb tots els partits per rebre informació i acordar l'estratègia antiterrorista. En la seva intervenció en la festa dels socialistes bascos, Zapatero assegurà que «podem acabar amb ETA en la pròxima legislatura», fet que serà la seva «primera» preocupació i objectiu. El candidat socialista anuncià que mantindrà el pacte antiterrorista, recuperarà el diàleg institucional amb el Govern basc per lluitar contra ETA, alhora que s'oposarà al pla Ibarretxe, cercarà la participació de tots els partits en l'estratègia antiterrorista i tindrà un record permanent per a les víctimes de la violència.

Zapatero explicà que la participació de tots els partits en la lluita antiterrorista es farà a través de la Comissió de Secrets Oficials, en la qual el ministre d'Interior informarà de la lluita contra ETA i «rebrà suggeriments» de tots els grups parlamentaris.

«És una oportunitat històrica que els demòcrates no podem perdre i s'han de sumar esforços entre tots per aconseguir el final d'ETA i que ningú no quedi fora de la lluita definitiva», afegí després d'advertir que el final del terrorisme serà «sense contrapartides perquè la llibertat i la democràcia no es negocien».

En aquest intent d'unir forces, Zapatero prometé recuperar la relació institucional amb el Govern basc per incorporar-lo a la lluita contra ETA, encara que reiterà que s'oposarà «amb contundència» al pla Ibarretxe, la retirada del qual demanà al PNB perquè els nacionalistes recuperin la seva «història democràtica».

També assenyalà que mantindrà el pacte antiterrorista, «que el PP no compleix sempre», i que no utilitzarà aquest assumpte en «la lluita partidària i la confrontació electoral».

El seu últim compromís en aquesta matèria és el «permanent reconeixement i homenatge» a les víctimes del terrorisme, «amb les que tots tenim un deute impagable» i que va personalitzar en el secretari general de les joventuts del PSE-EE, Eduardo Madina, qui també va intervenir en el míting de la Festa de la Rosa, al qual acudiren unes 4.000 persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris