algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Iturgaiz diu que el PP debatrà el pla Ibarretxe si passa pel filtre del TC

El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, explicà ahir que el seu partit només participaria en el debat del Parlament basc sobre el pla Ibarretxe si el Tribunal Constitucional consideràs que aquesta iniciativa no està fora de la màxima norma legal. Iturgaiz féu aquesta consideració en arribar a la segona jornada de la Convenció Nacional del PP, que es dugué a terme a Madrid, en ser demanat per la informació que publicà ahir el diari ABC en la qual s'assegura que el PP ha decidit participar en aquest debat.

El dirigent del PP basc va subratllar que el seu partit està en espera de la decisió que adopti el Tribunal Constitucional en relació amb el pla Ibarretxe i assenyalà que la seva formació política considera que aquesta iniciativa és inconstitucional.

«Els qui tenen les darreres paraules són els jutges i s'ha de respectar la decisió judicial, qüestió a la qual no són molt donats el senyor Ibarretxe, ni el Parlament basc, ni el PNB, que no acaten ni respecten les decisions judicials», afegí.

Iturgaiz incidí que el Partit Popular respectarà aquesta decisió i si el Tribunal corresponent considera que el pla Ibarretxe és inconstitucional, la seva formació no participarà en el debat del Parlament basc que ha d'analitzar-lo.

«Si, en canvi, hi ha una sentència dient que és constitucional, prendrem part en aquest debat», va puntualitzar Carlos Iturgaiz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris