algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Carod: «Catalunya ha de ser una nació amb poder polític a la UE»

El líder republicà no condiciona el seu futur als resultats del 14-M

El cap de llista d'ERC per a les eleccions generals, Josep Lluís Carod-Rovira, ha tornat de les seves vacances a L'Alguer amb renovada confiança al model nacionalista d'ERC. En aquest sentit, ahir assegurà que Catalunya «no té més via que caminar per convertir-se en una nació normal, amb el mateix poder polític que qualsevol país de la UE».

Segons explicà el líder republicà, durant les vacances que s'ha autoconcedit «ha fet balanç, reflexionant si les nostres conviccions són les correctas, si el camí que hem iniciat és el correcte, i ho és».

Així doncs, apostà amb forces renovades pel model nacionalista d'ERC, però remarcà que «amb l'Espanya que deixa Aznar, no hi ha res a fer». Carod considera que el model desenvolupat pel PP «és just el contrari d'un estat democràtic basat en el diàleg i en la pluriculturalitat, el plurilingüisme, la plurinacionalitat» i, en canvi és «la destrucció de tot allò que és diferent».

Carod-Rovira qualificà de «fonamentalisme polític» el sistema d'Aznar, que, segons els republicans «criminalitza tot el que és diferent». En aquest sentit, el líder d'ERC assegurà que «anirem el Congrés amb tota la força de les nostres conviccions» i plantejà l'objectiu d'«apropar-nos tant com sigui possible al nombre de diputats que ens permeti formar grup parlamentari propi». Carod no volgué parlar sobre el seu possible retorn al govern de la Generalitat una vegada hagi passat la contesa electoral, dient que «ja parlarem d'aquest tema quan toqui».

L'exconseller en cap digué ahir que no condiciona el seu futur polític als resultats que la seva formació pugui aconseguir en les eleccions del dia 14 de març. En aquest sentit, prosseguí, el líder d'ERC, «no estam disposats a acceptar lliçons de democràcia de ningú i, especialment, d'aquells que han arribat els darrers a aquest sistema de llibertats».

Carod sosté que «coneixem el model d'estat que propugna el PP i que es basa en l'exclusió a qualsevol diversitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris