algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

El PSOE adverteix Rajoy que Aznar impedirà la «regeneració democràtica»

Zapatero diu que és una «ofensa» als ciutadans no permetre les compareixences

58756

José Luis Rodríguez Zapatero parlà davant centenars de batles i regidors socialistes.

El PSOE decidí ahir tancar files entorn de la compareixença del president del Govern, José María Aznar, al Govern. Després de demanar-ho insistentment davant de la Diputació Permanent en les últimes dues setmanes, ahir, els membres de l'Executiva advertiren el candidat del PP a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, que la posició del cap de l'Executiu, en negar-se a donar explicacions al Parlament impedirà de posar en marxa la promesa de «regeneració democràtica» del partit. De fet, tots insistiren a culpar els populars de la major «degradació democràtica» creada a Espanya des de la transició.

D'aquesta manera, el candidat socialista i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, increpà a Rajoy que és una «ofensa a la democràcia» que prometi «regeneració democràtica» al seu programa electoral i després, tanmateix, el PP impedeixi compareixences al Congrés.

Per això, l'instà que doni indicacions a Aznar perquè acudeixi a la Cambra Baixa a donar explicacions per la situació de l'Iraq.

«Han mort 21 espanyols a l'Iraq. Qui respon d'això a Espanya? He sentit dir que el PP proposa una altra vegada regeneració democràtica i comissions d'investigació. Li dic a Rajoy que dilluns doni indicacions a Aznar perquè comparegui al Parlament i ens digui el que està passant al país àrab, perquè si no, la seva paraula no la creurà ningú i serà paper mullat», subratllà.

És més, el lider socialista no dubtà a afirmar que el compromís del candidat popular és una «ofensa a la democràcia» perquè es nega a comparèixer al Parlament, «utilitza la Fiscalia» general de l'Estat i «malgasta els doblers públics amb propaganda del seu partit i inauguracions tan absurdes i surrealistes com la que féu Aznar a Barajas».

I defensà de nou la celebració debats electorals perquè qui aspira a ser president del Govern d'Espanya, ressaltà, ha d'establir els seus compromisos, fixar les seves posicions i parlar «clar» a la ciutadania.

«No val en democràcia 'no sé, no contest, no escolt, no dialog, no val, no debat', perquè qui diu això no mereix la confiança majoritària de la ciutadania», advertí.

Després de comprometre's a potenciar la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a ampliar les competències dels ajuntaments, Zapatero tornà a criticar que el PP s'«hagi molestat» amb el lema del PSOE «Mereixem una millor Espanya» quan l'«afany principal» dels socialistes, digué, és Espanya. Afegí que l'Espanya «democràtica i constitucional» és la que «ningú no fa seva» i que el «millor espanyol» és el que «mai no discuteix sobre Espanya, sinó que treballa per ella, integra a tot el món i vol que el futur sigui bo per a tots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris