nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Batasuna presenta les paperetes amb què serà a les eleccions generals

La il·legalitzada Batasuna ha presentat avui a Pamplona les paperetes amb les quals es pretén presentar en les eleccions generals del pròxim 14 de març, en les quals demana el dret d'autodeterminació. Firma les paperetes el col·lectiu 'Euskal Herria, reconeixement-respecte' amb un logotip propi. La formació de l'esquerra abertzale no pogué presentar-se en els passats comicis del 25 de maig, després de ser il·legalitzada al costat d'EH i HB pel Tribunal Constitucional.

Les paperetes, en euskera i castellà, transcriuen l'article de la Declaració Universal de Nacions Unides, que fa al·lusió al dret d'autodeterminació: «Tots els pobles tenen dret de lliure determinació.

En virtut d'aquest dret estableixen lliurement la seva condició política i preveuen així mateix al seu desenvolupament econòmic, social i cultural». Batasuna al·ludeix en aquestes paperetes a la necessitat de l'autodeterminació per a Euskal Herria, assenyalant que «existeixen massa raons per exigir la «solució per al poble basc i també pel de Navarra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris