algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Fiscalia de Bilbao es querella contra Otegi per l'homenatge a Argala

La Fiscalia de Bilbao presentà una querella davant del Tribunal Superior de Justícia del País Basc contra el parlamentari de Sozialista Abertzaleak Arnaldo Otegi per la presumpta comissió d'un delicte d'enaltiment del terrorisme, per la seva participació el passat 21 de desembre en l'homenatge a Arrigorriaga (Biscaia) al membre d'ETA José Miguel Beñaran Ordeñana, àlies 'Argala', mort el 1978.

També la Fiscalia de Sant Sebastià presentà ahir una denúncia per l'homenatge tributat diumenge passat a l'exdirigent d'ETA Eugenio Etxebeste, àlies 'Antxón'.

L'escrit relata que Otegi participà en l'homenatge organitzat per l'esquerra abertzale a la denominada plaça 'Argala'de l'esmentada localitat biscaïna i assenyala que en la seva intervenció, «a més d'exposar el camí que ha de seguir l'esquerra abertzale» en la seva lluita per l'autodeterminació, va dirigir «múltiples agraïments als etarres que han donat 'la vida' per Euskal Herria i crides a la lluita contra l'Estat espanyol»».

El fiscal indica que els fets relatats presenten a priori, i sense perjudici de les diligències que es practiquin al llarg de la causa, indicis d'un delicte de justificació del terrorisme de l'article 578 del Codi penal, castigat entre un i dos anys de presó.

La Fiscalia demana a la Sala Civil i Penal del TSJ basc que cridi a declarar com a imputat Otegi, i que citi a més com a testimonis diversos exdirigents d'HB que també assistiren a l'homenatge a 'Argala', en concret, Txomin Ziluaga, Periko Solabarria, José Luis Elkoro, Pablo Gorostiza, Josu Barandica, Jesús Ariznabarreta i Arantza Zulueta.

Una altra de les diligències proposades pel fiscal és que es requereixi a la Prefectura superior de Policia del País Basc un informe sobre les actuacions dels diversos assistents a l'homenatge, per saber si són persones imputables.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris