algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

ERC avalua fer canvis en la seva direcció, però dóna suport a Carod

Maragall diu que no hi ha novetats i demana que «el deixin descansar»

El nom de Josep Lluís Carod-Rovira continua marcant l'activitat política a Catalunya. El vicesecretari general d'ERC, Joan Puigcercós, admeté que la direcció del partit podria patir una «redefinició» al Congrés que tindrà lloc entre juliol i octubre, encara que públicament es continuen tancant files entorn del seu líder. El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, assegurà que no hi havia cap novetat sobre la hipotètica tornada de Carod al Govern català i demanà que «deixin descansar» el líder republicà després de la polèmica de les darreres setmanes.

Però CiU vol que es nomeni ja un substitut al capdavant de la Conselleria a cap o que se suprimeixi definitivament aquesta cartera, i per a això ha presentat una moció que es debatrà al Parlament.

Puigcercós assegurà que el debat sobre el relleu de Carod al capdavant d'ERC és «inexistent». Públicament, Esquerra manté una encesa defensa del seu líder, com demostra la manera en la qual Carod-Rovira anuncià que anava a presentar-se a les eleccions generals, envoltat de la direcció del partit. De fet, Puigcercós assegurà que la prioritat de la formació és, precisament, aquesta convocatòria electoral.

Tanmateix, ERC s'enfronta a un procés de «redefinició» dels òrgans de funcionament del partit al Congrés que realitzarà aquest any. «A ningú se li escapa que hi ha hagut un augment de militants, cosa que també condicionarà el funcionament intern», explicà Puigcercós, encara que va assegurà que encara no s'ha fixat data per a aquest Congrés ni tan sols s'ha començat el tràmit de la redacció de les ponències.

El dirigent republicà considerà lògic l'interès per la «recomposició» del tripartit després de les eleccions, però recordà que «la decisió la prendrà ERC amb Carod al capdavant». El mateix Carod-Rovira insinuà la possibilitat de tornar al seu càrrec de conseller en cap després del 14-M. En qualsevol cas, i si es recupera aquella figura recaurà novament en ERC, encara que no sigui a Carod, en virtut de l'acord firmat entre els partits que formen la Generalitat. El seu president, Pasqual Maragall, assegurà que no hi ha novetats entorn de la possible tornada de Carod a l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris