muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Parlament preveu tenir acabat l'esborrany del nou Estatut el juliol

Es pretén portar el document definitiu a les Corts la tardor del 2005

La ponència parlamentària constituïda per a la redacció del nou Estatut amb la participació de tripartit i CiU preveu tenir un primer esborrany de text articulat el mes de juliol amb la intenció de poder dur el document definitiu a les Corts la tardor del 2005. La ponència fixà ahir el seu calendari de treball per tal de dedicar febrer, març i abril a les compareixences d'entitats, a les quals s'entregarà un qüestionari, i començar a redactar un text a partir del mes de maig.

D'aquesta manera, des de CiU, Ramon Camp expressà la seva satisfacció per l'inici dels treballs i demanà «diligència» per tenir llest un text com més aviat millor, ja que «es compta amb més experiència i estudis» que en la redacció de l'Estatut del 1978. Ha alertat en aquest sentit del «perjudici» que pot suposar l'existència d'una «voluntat política dilatòria» que CiU espera no trobar.

Abans de la reunió el líder del grup parlamentari, Artur Mas, havia advertit que «no hi ha excuses per endarrerir» la feina i ha recordat que la campanya electoral que comença a finals de mes «és per a unes eleccions d'Espanya» i «no té per què aturar l'Estatut de Catalunya». «Ens hi juguem molt», assegurà, per la qual cosa «no podem perdre el temps fent-hi voltes».

Des del PSC, Lidia Santos es felicità perquè el debat estatutari «sigui molt participat», mentre que Joan Ridao, d'ERC, recordà que amb el calendari fixat «es compleixen els terminis compromesos pel Govern tripartit». «Anem com una moto», afegí Ridao com a mostra de la voluntat de «treballar amb forces» en el nou Estatut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris