nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Fraga condemna el batle de Toques perquè li ho «demana» el Parlament

El president gallec al·lega que les seves declaracions es varen «malinterpretar»

El president de la Xunta, Manuel Fraga, condemnà ahir «públicament i contundentment» el comportament del batle de Toques, Jesús Ares, sobre el que pesa una sentència per abusos sexuals, com li exigí dimecres per unanimitat el Parlament gallec. «Faig el que em demana el Parlament», asseverà Fraga en la conferència de premsa oferida després de la reunió de l'Executiu autonòmic, en la qual recordà que tant Ares com els regidors que li donaren suport estan ja suspesos de militància i sotmesos a un expedient d'expulsió del PP.

Això no obstant, Fraga digué que la seva «rectificació» anava «en el sentit parlamentari de la paraula», ja que, aclarí, «les meves paraules han estat tretes fora de context i malinterpretades». Fraga insistí que ell mai no aprovà aquesta conducta, «com és natural», i explicà que quan digué que l'assumpte de Toques era una «menudesa» no fou perquè així ho consideràs, sinó perquè es produí alhora que la notícia sobre l'entrevista de l'exconseller en cap Josep Lluís Carod-Rovira amb ETA.

El titular del Govern gallec considerà «extravagant» que en aquell moment se li preguntàs pel cas de Toques i no per la «notícia més greu d'Espanya en els darrers anys: la publicitat de la visita del senyor Carod Rovira a una banda criminal, en territori exterior i sense coneixement del Govern del qual era conseller en cap». «Si va ser una frase desencertada la rectific, però el sentit que tenia era aquest altre», sentencià.

Fraga assumí també el segon punt de l'acord parlamentari, pel qual els tres grups -PP, PSdeG i BNG- acordaren en sessió plenària que el Govern gallec sol·licitàs públicament a Ares l'«abandonament immediat del seu càrrec». Tanmateix, puntualitzà que, d'acord amb la Constitució, no es pot expulsar algú del seu càrrec «de qualsevol manera» i recordà que l'«intent» que la llei electoral permetés que els dissidents fossin deposats pels seus partits va ser rebutjada pel Tribunal Constitucional. Al seu parer, aquesta mesura podia «tenir el seu fonament» però el Constitucional la desestimà «partint del principi d'absència de mandat imperatiu».

Fraga se sumà al prec del Parlament gallec que «amb tota la seva autoritat» exigeix l'abandonament immediat de Jesús Ares de la batlia de Toques, fet que, matisà, «ja veurem quins són els efectes que té».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris