algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Zapatero promet que traurà les tropes de l'Iraq si l'ONU no controla el país

El PSOE presenta la seva campanya sota el lema «Mereixem una Espanya millor»

99004

José Blanco presentà ahir la campanya electoral del PSOE.

El candidat socialista a la Presidència del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià anit que si guanya les properes eleccions mantindrà les tropes espanyoles a l'Iraq fins al 30 de juny del 2004 i que si en aquella data les regnes de la situació no estan a les mans de Nacions Unides, els militars espanyols «retornaran», ja que només veu possible la presència espanyola allà sota mandat de l'ONU i en missió de pau.

Durant una entrevista a Tele 5, el líder socialista explicà que el seu partit mai no donà suport a la guerra, encara que en l'últim debat parlamentari, a causa dels compromisos del Govern Aznar, acceptà que les tropes espanyoles continuassin allà amb la condició que hi hagués un canvi a millor en la situació, fet que no ha ocorregut i les coses han anat «a pitjor».

Assenyalà que, en cas d'aconseguir la Presidència de l'Executiu, respectarà el nou compromís adquirit pel Govern del PP de mantenir els militars espanyols fins al 30 de juny, encara que subratllà que ordenarà que tornin si en aquella data Nacions Unides no té el lideratge a l'Iraq.

D'altre costat, el PSOE presentà ahir la seva campanya electoral, que es basa en dos missatges. El primer, que el seu secretari general, José Luis Rodríguez Zapatero, pot i ha de ser el pròxim president del Govern espanyol. I el segon, la defensa de la idea d'Espanya. Tant és així, que el nom del país és anomenat fins en vuit ocasions a la carta que el líder socialista remetrà als ciutadans per demanar-los el vot amb la il·lusió d'«iniciar una nova etapa».

«Mereixem una Espanya millor» serà el principal eslògan de la campanya del PSOE. El lema es podrà veure a tot el país, encara que traduït a les llengües cooficials a Catalunya, País Basc i Galícia. El coordinador de campanya, José Blanco, assegurà que el missatge que es pretén transmetre és el que el PSOE és capaç de construir una millor Espanya per a tots, independentment del seu lloc de residència, una cosa que, al seu parer, no ha aconseguit fer el PP.

La gran novetat de la campanya del PSOE raurà en el fet que tots els elements contindran, en dos colors, les sigles «ZP», que no equivalen a una altra cosa que «Zapatero president». Aquesta novetat, basada en les campanyes americanes, entronca amb el compromís del líder socialista de governar només si el seu partit és el més votat el 14 de març, compromís que Rodríguez Zapatero reiterarà en la carta que remetrà als electors.

El pressupost de la campanya és de deu milions i mig d'euros, encara queBlanco assegurà que si el PP està disposat a acceptar debats, la seva formació suprimiria la meitat de la seva despesa electoral i la donaria a una ONG.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris