algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Vitòria recorda que Estrasburg ha rebutjat el recurs sols per la forma

Segons la portaveu, «no ha refusat els arguments del Govern basc»

La portaveu del Govern basc, Miren Azkarate, assegurà ahir que el Tribunal d'Estrasburg no ha entrat al fons de l'assumpte, la Llei de partits, en no admetre el recurs de l'Executiu autònom contra aquesta llei, de manera que «no ha rebutjat els arguments del Govern basc». La portaveu es pronuncià ahir, després del Consell de l'Executiu autònom, sobre la decisió del d'Estrasburg, que ha rebutjat la seva demanda contra la Llei de partits, que suposà la il·legalització de Batasuna.

Azkarate lamentà que el Tribunal «s'hagi quedat en qüestions formals» en desestimar el recurs perquè el Govern basc no està legitimat per presentar-lo, mentre que «el que importa realment és si la Llei de partits s'ajusta o no als drets humans».

Per això, considerà que «és radicalment fals que el Tribunal hagi emès cap sentència en la qual es resolgui el fons de les qüestions plantejades o que hagi avalat, en absolut, ni la sentència del Tribunal Constitucional ni de bon tros l'ajust de la Llei de partits als drets humans». La portaveu del Govern basc recordà que l'«única raó exclusiva per la qual el Tribunal no ha admès el recurs és, al seu parer, la falta de legitimació activa del Govern basc perquè no és ni un Estat ni un particular».

Afegí que tampoc no ha rebutjat els arguments del recurs presentat pel Govern, «de la consistència del qual no en tenim cap dubte i que continuarem defensant, mentre continuarem defensant el nostre compromís actiu amb tots els drets humans de tots els ciutadans d'aquesta comunitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris