bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La Fiscalia obre diligències per l'acte en homenatge a Antxon

La Fiscalia de Sant Sebastià ha incoat unes diligències informatives per determinar les circumstàncies concretes en què es desenvolupà un acte d'homenatge diumenge passat 8 de febrer a l'exdirigent d'ETA, Eugenio Etxebeste, àlies Antxon, segons informà ahir la Fiscalia General de l'Estat.

En el marc d'aquestes diligències, s'ha adreçat un ofici a la Policia autònoma basca perquè remeti l'atestat de la Policia redactat pels agents que vigilaren l'esmentat acte. La finalitat d'aquestes diligències és conèixer tots els detalls de l'homenatge, per concretar així, si s'incorregué en algun delicte previst en el Codi penal, així com saber quines persones participaren en aquesta concentració.

Fins que no es rebi l'atestat de la Policia de l'Ertzaintza precisant el nom dels participants, no es podrà dictaminar quina instància judicial és la competent per instruir aquest assumpte. Si es confirma la participació d'algun parlamentari basc, la competència recauria en el Tribunal Superior de Justícia del País Basc, encara que també és possible que es dedueixi la comissió d'un delicte relacionat amb el terrorisme i que les diligències passin a l'Audiència Nacional.

De fet, entre els participants s'hi trobaven dirigents de la il·legalitzada Batasuna com Arnaldo Otegi, Joseba Permach i Joseba Alvarez, l'europarlamentari de la formació abertzale, Koldo Gorsotiaga, i el secretari general del sindicat LAB, Rafael Díez de Usabiaga. En l'homenatge a Antxon s'escoltaren com «gora ETA» i «la lluita és l'únic camí». L'homenatge a Antxon tenia la prohibició prèvia de la Conselleria d'Interior del Govern basc i de l'Ajuntament de Sant Sebastià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris