nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El PP rebutja per segona vegada la compareixença d'Aznar al Congrés

Se li demana en què es basà per afirmar que Saddam tenia armes

El PP tornà a rebutjar ahir, per segona vegada, l'admissió a tràmit de les peticions de compareixença del president del Govern, José María Aznar, per explicar davant de la Diputació Permanent del Congrés en quins informes es basà per sostenir que el règim de Saddam tenia armes de destrucció massiva.

Igual que la setmana passada, quan es rebutjà una sol·licitud semblant formulada per Izquierda Unida, els representants del PP a la Mesa de la Diputació fonamentaren la seva negativa en la tesi que, una vegada dissoltes les Corts, no es poden fer compareixences.

La petició l'havien formulada el PSOE, IU i el Grup Mixt, per exigir que el cap de l'Executiu informàs de les «dades i els informes dels quals afirmà haver disposat sobre el fet que el règim de Saddam Hussein tingués armes de destrucció massiva, suposàs un perill cert i immediat per a la comunitat internacional i tingués connexió amb grups terroristes».

Segons la vicepresidenta socialista de la Mesa de la Diputació, Amparo Rubiales, el PP ha mantingut una «interpretació restrictiva» de la legislació per concloure que en aquesta fase no són possibles les sessions de control. «És una aberració jurídica i sobretot política. Haurem d'anar als Estats Units per saber-ho».

Rubiales aconsellà l'oposició recórrer en empara davant del Tribunal Constitucional per resoldre aquesta situació d'absència de control parlamentari. Així, recordà que en aquesta legislatura ja hi ha hagut dues sentències condemnatòries de la negativa a debatre compareixences. «Crec que mereix la pena, si bé és veritat que es torbarà prou temps», va comentar.

La vicepresidenta del PP, Margarita Mariscal de Gante, insistí que, amb independència del que pugui establir en el seu moment el Tribunal Constitucional, l'actual Mesa de la Diputació Permanent no s'ha decantat de la pràctica habitual al Congrés. I és que des de la segona legislatura s'ha anat aplicant la mateixa interpretació, contrària a les compareixences un pic dissoltes les cambres.

En la mateixa reunió i amb arguments similars es rebutjà tramitar una altra petició d'IU i dels Grup Mixt en què es reclamaven «els documents i els informes elaborats i emprats per l'Executiu» quant a la suposada existència d'armes de destrucció massiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris