algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La ministra Ana Palacio afirma que l'incident amb Marroc i els avions espanyols ja està «tancat»

Els aparells sobrevolaren Nador a baixa altura a causa de les males condicions climatològiques

La ministra d'Afers Exteriors, Ana Palacio, digué ahir a Toledo sobre l'incident aeri amb el Marroc que «el Govern marroquí ja està en possessió de totes les dades, tal com ens vam comprometre», i la qüestió, per tant, «està closa». Reiterà que «tota aquesta qüestió s'inscriu en unes relacions d'amistat i cooperació molt clares i molt franques i hem respost al compromís adquirit de donar aquesta informació que ha estat rebuda ja a Rabat i la qüestió està closa». La titular d'Exteriors respongué així en ser preguntada per l'incident amb el Marroc després que dos avions espanyols sobrevolassin l'espai aeri marroquí per les adverses condicions climatològiques.

L'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID) assegurà ahir que les «adverses condicions meteorològiques» de dijous passat foren el motiu que provocà una «desviació» de la ruta d'aproximació dels avions espanyols que sobrevolaren la rodalia de la província marroquina de Nador.

L'OID assenyala que el dijous d'aquesta passada setmana, dos avions d'ensenyament C-101 del grup de Escoles de Matacán (Salamanca) que no porten «cap tipus d'armament, ni càmeres ni altres sistemes d'observació», es dirigiren a Melilla per desenvolupar uns exercicis en aquesta ciutat i que romangueren a la zona des de les 10.00 fins a les 11.00 hores locals, a causa de les males condicions climatològiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris