algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La IS reclama una nova «justícia global» a la Declaració de Madrid

El Consell de la Internacional Socialista (IS) aprovà ahir la Declaració de Madrid, un text en el qual es comprometen a treballar en un nou concepte de seguretat, «global i democràtica», i demanà la creació d'una força multinacional a l'Iraq sota l'autoritat de l'ONU, involucrant els països àrabs. Durant dos dies més de 400 participants de partits laboristes, socialistes i socialdemòcrates de més de seixanta països debateren sobre les perspectives de pau al Pròxim Orient, el futur d'Iraq després de la intervenció militar, i de seguretat global i democràcia.

En la Declaració de Madrid, diferent a la resolució sobre Iraq, l'IS es mostra partidària de construir un món més segur i més democràtic, però descarta les tesis neoconservadores per dur-ho a terme.

Aposten per un concepte de seguretat democràtica global que tengui en compte els desafiaments i riscs de les amenaces globals -terrorisme, les armes destrucció massiva i la criminalitat organitzada-, però que alhora sigui capaç de descendir a les arrels dels problemes del món, en particular la pobresa. Denuncien la «guerra preventiva» i demanen de reforçar el paper de Nacions Unides.

Aquesta declaració fou aprovada amb l'abstenció dels representants britànics, israelians, romanesos i albanesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris