algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy promet una tercera rebaixa de l'IRPF si guanya les eleccions

Assegura que en situarà el tipus màxim al 40% i el mínim, al 12%

El candidat del PP a les generals, Mariano Rajoy, prometé ahir que si guanya les eleccions durà a terme la «tercera rebaixa» de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i en situarà el tipus màxim en el 40%, i no en el 45% d'ara. Quant al mínim, ara del 15%, el situarà en un 12%.

Rajoy trià Barcelona, on el PP protagonitzà un fòrum sobre economia i empresa, per anunciar aquesta mesura que beneficiarà «tothom». i proposà també un «programa de suport de l'estalvi basat en la introducció d'un mínim exempt de 300 euros, per sota dels quals els rendiments d'estalvi quedaran lliures de tributació; i la reducció (del 15%) al 12% del tipus aplicable a tots els increments de capital».

Així mateix, el candidat popular es comprometé a «incrementar el Fons de Reserva de la Seguretat Social» fins a 24.000 milions d'euros, i a acompanyar la tercera rebaixa de l'Impost sobre la Renda d'«un increment considerable de les ajudes familiars per a l'IRPF, que tindrà com a grans destinatàries les llars amb dos fills o més, o amb discapacitats i altres persones al seu càrrec».

La tercera rebaixa de l'impost implicarà, segons Rajoy, una reducció de l'11% en el tipus màxim i del 20% en el mínim respecte dels actuals. I manifestà que la reforma «ens afavorirà a tots i a més estimularà l'estalvi, la feina i el creixement, i serà un factor clau per acostar-nos al gran objectiu de l'ocupació plena».

«És una reforma amb cap i peus, contrastada i calculada i en la qual els comptes surten», sentencià l'aspirant a la Presidència. I, en al·lusió al PSOE, afegí que «els altres no sé què fan, si ja s'han posat d'acord».

En aquesta línia, advertí el PSOE que «a tot partit que aspiri a governar Espanya se li ha d'exigir com a mínim seriositat i coherència, un mínim de claredat i d'ordre interns». I subratllà que la seva proposta de rebaixa fiscal és «la de tots els qui som aquí presents, no la del servei d'estudis de cap banc».

Acompanyaren Rajoy durant la jornada el vicepresident econòmic, Rodrigo Rato, i la comissària de la UE Loyola de Palacio; com també el president del Govern balear, Jaume Matas, i el president del PPC, Josep Piqué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris