algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El PSOE aprova el seu programa per unanimitat amb alguns «ajusts»

Zapatero denuncià l'«ús partidista» que fa el PP del terrorisme

El Comitè Federal del PSOE aprovà ahir per unanimitat un programa per a les pròximes eleccions generals «modern, innovador, que respon als anhels dels ciutadans», i la total execució del qual i finançament quedaran garantits gràcies als «petits ajusts» que va introduir la direcció socialista.

Així ho explicà després de finalitzar la reunió el coordinador del programa electoral i portaveu parlamentari del PSOE, Jesús Caldera, qui matisà que el Comitè Federal ha decidit allargar a dues legislatures el temps d'execució d'algunes propostes, com la d'assolir la mitjana de despesa educativa de la Unió Europea, a causa de l'estat en què el PP deixa aquesta matèria.

El Comitè començà amb la intervenció del líder i candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, qui demanà als socialistes que responguin amb «orgull i fermesa» als atacs i insídies del PP, i que siguin ells «els que demanin comptes». Després de denunciar l'«ús partidista» que fa el PP del terrorisme, Zapatero dedicà una part del seu discurs a Catalunya i preveié que «la persecució» d'aquest partit al tripartit català «no aturarà».

Sobre l'assumpte de Catalunya no hi hagué al·lusions en el debat que s'obrí després de la intervenció de Zapatero, si bé es pogué constatar en aquest Comitè, on finalment no va acudir el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que no existeix cap problema sobre aquest tema i hi ha un «suport tancat» a les tesis del líder socialista.

Segons Caldera, «no s'abandona cap compromís» del programa electoral, que continua centrat en aspectes tals com l'avenç social, l'educació, la igualtat, el diàleg, la garantia de la cohesió territorial i facilitar l'accés a l'habitatge. El coordinador del programa electoral digué que la primera llei que aprovarà el govern de Zapatero serà una norma integral sobre la violència contra les dones, així com l'enduriment de les mesures per pal·liar-la.

Caldera, qui destacà que «no es recorda un suport» com el d'ahir al programa electoral, indicà que es tracta d'un text «obert», diferent al del PP que el prepara des «del cau», i confirmà que entre quatre i vuit anys es podran complir tots els objectius.

Entre les novetats incorporades ahir, el dirigent socialista destacà la inclusió d'un apartat específic sobre la infantesa. A més, en l'epígraf titulat Proposta per a un nou model de govern s'ha introduït un paràgraf nou que fa referència al fet que els qui hagin estat presidents del Govern d'Espanya passin a ser membres nats i permanents del Consell d'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris