algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les famílies espanyoles van estalviar 310 euros de mitjana l'any 2003 amb el nou IRPF

L'impost permeté a més augmentar un 4,8 per cent la recaptació de les arques públiques

Les famílies estalviaren en el 2003 una mitjana de 310 euros després de l'entrada en vigor de l'última reforma de l'IRPF que permeté, a més, augmentar el 4,8 per cent la recaptació de les arques públiques per aquest tribut que ascendí a 46.452 milions d'euros, anuncià ahir el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i després de quantificar en 3.800 milions d'euros l'estalvi total per l'esmentada reforma, Montoro xifrà en el 13 per cent la rebaixa mitja de l'IRPF per a les famílies, com s'inclou en l'informe que presentà ahir al Gabinet. Montoro justificà l'augment d'ingressos per IRPF especialment per l'increment del nombre de contribuents, la xifra actual dels quals s'apropa als 17,5 milions, davant els prop de 14 milions que hi havia el 1995.

El ministre destacà els efectes sobre l'ocupació de l'última reforma de l'IRPF -en vigor des del 2003- i que a més de convertir-lo en un impost «més equitatiu, més eficient i més senzill», ha propiciat, digué, la generació de 127.138 llocs de treball, així com un major creixement econòmic.

Montoro ressaltà els dos grans «efectes» de la rebaixa de l'IRPF; d'una banda, explicà, en reduir-se el tribut, les famílies augmentaren la seva renda disponible i la seva capacitat de consum, fet que al seu torn estimulà el creixement econòmic, mentre que d'altra banda, afegí, que en baixar la fiscalitat, s'estimulà l'ocupació, especialment entre les dones.

Això suposà un increment del volum d'hores treballades que ascendiren a 114 milions, fet que, segons Montoro, es traduí en 62.500 feines equivalents a temps complet. Montoro es referí també a la novetat que suposà la introducció de l'anomenada paga de cent euros mensuals per a les mares treballadores fora de la llar amb fills menors de tres anys a l'última reforma de l'IRPF.

Segons dades, fins el 31 de desembre es beneficiaren de l'ajuda 609.056 dones, en concepte de 675.346 fills (ja que l'ajuda es rep per cada al·lot menor de tres anys), mentre que la quantia destinada ascendeix a cinc-cents milions d'euros, afegí Montoro.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris