algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

ERC denuncia al TSJC presumptes delictes del Govern contra Carod

Els republicans creuen que hi hagué seguiment i delicte d'injúries

ERC demanà ahir al fiscal en cap del TSJC, José María Mena, que procedeixi judicialment contra els responsables del seguiment de Josep Lluís Carod-Rovira, pels serveis secrets de l'Estat, i per la «filtració» de documents secrets de la trobada que aquest mantingué amb la cúpula d'ETA.

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, i el també dirigent republicà Joan Puigcercós, s'entrevistaren ahir migdia amb Mena i li lliuraren un document en el qual l'informen de diversos fets que consideren que podrien ser constitutius de delicte.

A l'escrit, es relaten diverses informacions aparegudes als mitjans de comunicació des que es donà a conèixer que Carod-Rovira s'havia reunit amb dos representants d'ETA el passat 4 de gener al sud de França, i els dirigents d'ERC en dedueixen que membres del Govern, i entre ells el propi president José María Aznar, podrien ser acusats de diversos delictes.

Els dirigents d'ERC consideren que han de ser obertes «actuacions judicials» de caràcter penal pels presumptes delictes d'infidelitat en la custòdia de documents d'ús restringit, descobriment i revelació de secrets i informació relatives a la defensa de l'Estat, vulneració de la llei que exigeix autorització judicial prèvia per efectuar seguiments personals, i omissió del deure d'impedir delictes o promoure'n la persecució.

Segons el diputat i portaveu d'ERC, Joan Ridao, després de l'entrevista amb el fiscal Mena aquest s'ha compromès a traslladar «amb la màxima celeritat i si pot ser avui mateix» la comunicació rebuda al fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, perquè legalment ha de ser aquest últim qui decideixi si s'han d'obrir actuacions judicials o no.

Ridao ja avançà que, en el cas que Cardenal no es pronunciï en un període de temps raonable o bé desestimi la possibilitat d'emprendre accions judicials, ERC presentarà una querella criminal davant del Tribunal Suprem dirigida contra membres del Govern, encara sense concretar. La querella es presentaria al Suprem, tant pel fet que els acusats són «aforats», com perquè la trobada fou a l'estranger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris