algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Aznar defensa el vincle amb EUA com «única alternativa creïble» per a la pau

El president assegura que no es pot «volar» el Pacte d'Estabilitat si Europa vol créixer

104306

Aznar s'acomiadà de manera oficial ahir dels seus coreligionaris europeus.

El president del Govern, José María Aznar, pronuncià ahir el seu darrer discurs com a tal davant del Congrés del Partit Popular europeu. Allà, com féu al Congrés dels Estats Units, defensà el vincle transatlàntic per aconseguir la pau i l'estabilitat, perquè no hi ha «alternativa creïble». També assegurà que ha de mantenir-se el Pacte d'Estabilitat, perquè la seva «voladura» no permetrà créixer la Unió Europea.

«Creu sincerament que una cooperació estratègica entre la Unió Europea i els Estats Units és la millor garantia per assegurar la pau i l'estabilitat i per afavorir el desenvolupament i l'expansió de la democràcia al món», assegurà Aznar, convençut que «no hi ha alternativa creïble a aquesta relació». «La nostra unitat reafirma la pau i l'estabilitat internacional. En canvi, les nostres divergències fa a la pau i a l'estabilitat internacionals més vulnerables», digué.

Aznar assegurà que una Unió Europea forta i amb gran presència al món és perfectament compatible amb un fort vincle atlàntic, que, al seu parer, «fou vital» en totes les etapes de la UE. Per al 2015, Aznar creu que hauria d'estar creada una zona econòmica i financera UE-Estats Units, «un pilar central d'una economia global pròspera i estable, ja que obrint i aprofundint el mercat atlàntic contribuïm al benestar, al desenvolupament i la prosperitat dels països menys avançats».

Per assegurar el futur de la UE, Aznar també considera vital el manteniment del Pacte d'Estabilitat. El compliment dels objectius de la UE, afirmà, «no pot estar a l'eliminació o la voladura del Pacte d'Estabilitat», sinó en noves reformes estructurals. «No volem una Europa tancada en si mateixa, sinó oberta al món, amb capacitat i voluntat de competir amb èxit en el marc d'una economia globalitzada» digué.

El cap de l'Executiu assegurà que s'ha de reflexionar sobre les raons per les quals des del 1985 l'economia europea ha crescut sistemàticament menys que la nord-americana. «L'economia europea necessita créixer més, crear més feina, fer-ho de manera sostenible i la recepta no està en la modificació de les regles bàsiques de la nostra política monetària i de les polítiques fiscals basades en el principi d'estabilitat econòmica», explicà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris