algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PSOE no descarta anar al TC per conèixer els informes del CNI sobre la reunió Carod-ETA

La via parlamentària per conèixer la intervenció del Centre Nacional d'Intel·ligència a la filtració de la informació sobre la trobada entre la cúpula d'ETA i Josep Lluís Carod Rovira ha quedat totalment tancada. La majoria del PP s'ha imposat a la reunió de la Mesa de la Diputació Permanent i ha tombat la petició del PSOE de compareixences de membres de l'Executiu i a la reunió de la Junta de Portaveus. Els socialistes no descarten recórrer fins i tot al Tribunal Constitucional.

El PSOE havia sol·licitat a la Mesa de la Diputació Permanent que declaràs nul el seu acord de dilluns passat i que donàs via lliure a la petició socialista per poder debatre la compareixença del president del Govern, José María Aznar, almenys en una reunió de la Junta de Portaveus. La vicepresidenta del PSOE a l'òrgan parlamentari, defensà la necessitat de convocar la Junta de Portaveus abans que la Mesa prengués una decisió.

Els socialistes s'emparaven en l'article 58 del Reglament del Congrés, que estableix que les sessions i el funcionament de la Diputació Permanent es regiran conforme al previst en el Ple, sense fer distincions entre les etapes de Corts dissoltes i els períodes de vacances. És a dir, que la Mesa ha de decidir sobre els escrits de reconsideració prèvia audiència de la Junta de Portaveus.

Però el rebuig del PP fou total, ja que consideren que, en aquest període preelectoral en què ens trobam, no hi ha cap compareixença i tampoc reunió de la Junta, ja que també està dissolta. La popular María Jesús Sainz assegurà que la dissolució de les Corts fa desaparèixer la Junta de Portaveus, sent l'únic òrgan col·legiat vigent la Mesa de la Diputació Permanent. «Vetlar per les competències de la Cambra no significa assumir-les», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris