nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

ETA confirma la reunió amb Carod i que no varen arribar a cap acord

L'organització armada no confirma el nom dels seus interlocutors

ETA ha confirmat, mitjançant un comunicat remès al diari Gara, que mantingué una reunió amb el secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, i que no hi hagué cap acord en aquesta trobada. El que no confirma l'organització terrorista és el nom dels seus interlocutors, que segons s'ha publicat van ser Mikel Antza i Josu Ternera. ETA assegura que a la reunió es parlà de la necessària «solidaritat» entre «els pobles oprimits» i de «la llibertat d'Euskal Herria».

En el seu comunicat, ETA diu que pretén «aclarir la polèmica creada per la premsa d'Espanya després que es donassin a conèixer els contactes amb ERC». L'organització terrorista explica que no ha tingut res a veure amb la filtració de la trobada, que atribueix «al Govern espanyol i els serveis de l'Estat espanyol».

No hi hagué acords a la reunió, tal com ja havia dit Carod-Rovira. ETA ho confirmà i assegurà que la seva pretensió en aquesta trobada era fer arribar a ERC el seu «punt de vista sobre Euskal Herria, donant-li compte de la voluntat i la línia d'ETA per aconseguir la llibertat d'Euskal Herria i la resolució del conflicte». L'organització armada assegura que la relació entre «els pobles oprimits» ha de basar-se en «el respecte, la no ingerència i la solidaritat».

El que no confirma ETA és el nom dels seus interlocutors en aquesta trobada, que segons s'ha publicat foren Mikel Antza i l'encara parlamentari de Sozialista Abertzaleak Josu Ternera, fugit de la Justícia des de finals de 2002. Demana el grup a les formacions polítiques, organismes socialistes i periodistes bascs que ««actuïn amb prudència i responsabilitat», per no fer-se ressó de mentides, rumors, contes i invencions» de les fonts policíaques.

La direcció de l'organització considera «hipòcrita» l'actitud dels qui ara denuncien els contactes, i també d'«aquells que neguen haver tingut contactes amb ETA i ara aplaudeixen la manera de ser procedent d'ERC». «Les portes d'ETA es troben tan obertes com sempre a una resolució dialogada del conflicte», explica el grup.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris