muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Aznar: «Saddam vulnerà la legalitat»

El president demanà al Congrés dels EUA «no mantenir-se inactius» davant les armes de destrucció massiva

76284

Aznar durant la seva intervenció

El president del Govern, José María Aznar, es congratulà ahir de la bona relació que Espanya i els EUA han iniciat i recordà al poble nord-americà que a Espanya tenen «un aliat sòlid, fort i responsable», amb el qual pot comptar per «treballar per la llibertat».

Durant la seva intervenció al Congrés dels Estats Units, Aznar, primer president de l'Executiu espanyol que ha parlat en aquest fòrum -el primer espanyol a fer-ho fou el rei el 1976, en ocasió de la commemoració del bicentenari de la Independència dels EUA- alertà de l'amenaça que suposa la proliferació d'armes de destrucció massiva entre els grups terroristes a tot el món, un «risc real» davant el qual, assenyalà «no podem romandre inactius» i insistí que Saddam Hussein vulnerà la legalitat internacional.

«Mai no ha existit una època tan favorable per emprendre grans projectes en comú com la que ha començat recentment. El que hem fet junts en aquests anys ha creat ja de fet una relació forta, de països amics, aliats i socis. El poble nord-americà té a Espanya un amic europeu. Els EUA tenen a Espanya un aliat sòlid, fort i responsable», digué ahir a Washington, satisfet de continuar treballant amb els EUA «per la democràcia i la llibertat».

Entre els projectes comuns, destaca la lluita antiterrorista internacional i l'interès per acabar amb les armes de destrucció massiva. «L'amenaça que la proliferació d'aquest tipus d'armes suposa per a la seguretat de tots, és real. La seva possible utilització per grups terroristes és un risc davant del qual no podem romandre inactius», digué, alertant que «tancar els ulls davant d'aquesta realitat, equivocar-nos en el vertader debat, en les autèntiques prioritats, seria una greu irresponsabilitat que acabaríem pagant car».

Aznar defensà davant del Congrés que la «fermesa» ha aconseguit progressos en la lluita contra les armes de destrucció massiva, i digué davant dels senadors i representants dels EUA que la legalitat internacional fou vulnerada «de forma reiterada per Saddam Hussein». Expressà el seu compromís amb la «reconstrucció institucional i material de l'Iraq».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris