algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Constitucional acusa el Tribunal Suprem d'envair la seva jurisdicció

El TC contesta així la condemna d'onze magistrats per negligència

El ple del Tribunal Constitucional acordà ahir per unanimitat declarar que el Tribunal Suprem ha envaït la seva jurisdicció amb la sentència en la qual condemna onze magistrats del TC a indemnitzar amb un total de 5.500 euros un advocat pel fet de no resoldre, segons el Suprem, un recurs d'empara que el lletrat havia presentat.

El TC aprova declarar que les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional quant als recursos d'empara no poden ser enjudiciades per cap òrgan del poder judicial, ja que «només a correspon a aquest Tribunal, d'acord amb la Constitució i amb la seva Llei Orgànica, dictaminar sobre tals recursos».

De la mateixa manera, acorda «declarar que l'enjudiciament de les resolucions relacionades amb recursos d'empara, duit a terme per via de l'acció de responsabilitat civil constitueix una invasió de la jurisdicció, exclusiva i excloent, atribuïda a aquest Tribunal Constitucional per la Constitució mateixa».

Fonts del TC aclariren que aquest acord no afecta la sentència del Suprem. El TC recorda que, tal com recull el veredicte del Suprem, es presentà un escrit davant del Constitucional en el qual es formulava un recurs d'emparament contra el TC mateix i es recusava tots els magistrats constitucionals.

A més, «es demanava que el Tribunal mateix instàs el Govern a la tramitació d'una norma legislativa que disposi la formació d'un tribunal o d'una altra formació que garanteixi amb independència i imparcialitat l'examen» de l'assumpte.

És a dir, que es formulava una empara contra el TC recusant els seus components i sol·licitant la creació legislativa d'un altre Tribunal Constitucional». Per tot plegat «el TC-afegeix l'acord- després d'examinar l'escrit i de presentar-lo davant d'aquest ple, ha acordat finalment i per unanimitat la seva no-admissió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris