nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Rajoy considera que el PSOE està «inhabilitat» per governar l'Estat

Fraga defensa que el CNI espiï Carod perquè se sàpiga «la veritat»

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, assegurà ahir que la crisi del Govern de Catalunya ha posat de manifest que el PSOE està «inhabilitat» per governar, ja que té un lideratge «debilitat» i no és capaç de defensar la mateixa política antiterrorista a tot Espanya. Rajoy s'expressà així en l'acte de presentació dels 52 caps de llista del PP per a les eleccions al Congrés dels Diputats. Davant d'ells, considerà «propi d'una mentalitat mesquina, antiga i molt allunyada del segle XXI» pensar que no és compatible defensar els interessos d'Espanya i de cada un dels seus territoris.

Per contra, el PP és segons Rajoy un partit «transparent i predible», amb un projecte «coherent» per a tot Espanya i amb bons equips, que ha sabut «donar la talla quan ha hagut de defensar posicions difícils» i en el qual cada candidat té el «doble compromís» de defensar els interessos de la seva terra i del conjunt de l'Estat. Envoltat pels 52 caps de llista del PP -el partit no presenta candidat a Navarra perquè hi té una coalició amb UPN-, entre els quals figura la pràctica totalitat del Govern, Rajoy començà el seu discurs reivindicant les seves arrels gallegues i assegurant que no se sent «ni més ni menys gallec que cap dels meus paisans».

Per la seva banda, el president de la Xunta de Galícia i del Partit Popular en aquesta autonomia, Manuel Fraga, defensà ahir que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) «sàpiga on és» el secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira perquè «tots els espanyols» siguin conscients de «la veritat» dels seus actes pel fet d'haver-se entrevistat amb dirigents de l'organització terrorista ETA.

«Si hi ha ningú com Carod-Rovira, que opina públicament que un s'ha de separar d'Espanya trencant la Constitució pel seu article 2, si opina que és un Estat antipàtic, que que sàpiguen on és», justificà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris