nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

IU demana el cap de Dezcallar per «conspirar» contra els altres partits

Llamazares diu que el director del CNI «representa només el PP»

El coordinador general d'Izquierda Unida (IU), Gaspar Llamazares, exigí ahir a Barcelona la dimissió del director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Jorge Dezcallar, per «representar un partit polític -en al·lusió al PP- que conspira contra altres forces polítiques».

«El Govern ha convertit el CNI en el seu cortijo particular, eCortijo Nacional d'Intel·ligència», subratllà el dirigiente d'esquerres en relació amb la crisi desencadenada aquesta setmana per la reunió del líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, amb la cúpula d'ETA.

Llamazares proposà de «desmilitaritzar» el CNI, ja que «ha de ser un centre civil dependent de ministeris civils i no del Ministeri de Defensa». Així mateix, el dirigent d'IU defensà l'elecció del director del CNI a través del Parlament i el control judicial i parlamentari d'aquest centre.

Segons el líder d'esquerres, «el PP s'aferrarà al poder i utilitzarà tots els mitjans a la seva disposició, sigui a les bones o a les males». Llamazares recordà que «encara» està esperant les explicacions oportunes de Dezcallar i comentà que aquestes no es produiran de ben segur, cosa que genera una gran desconfiança.

D'altra banda, el coordinador d'IU analitzà l'actuació del PSOE al llarg d'aquesta setmana arran de les tensions polítiques a Catalunya i digué que al PSOE «li continuen tremolant les cames i ha anteposat finalitats electoralistes al projecte que hi ha a Catalunya, que és el Govern català i que és molt important per al conjunt d'Espanya».

En opinió de Llamazares, «el Govern tripartit ha demostrat la seva solidesa, ha donat explicacions i ha assumit responsabilitats».

«Crec que les institucions catalanes no han sortit menyscabades i el Govern català ha donat una lliçó de cultura democràtica», afirmà.

Finalment, Gaspar Llamazares abordà la visita de les forces de la Marina al president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang. «Si només és una visita de cortesia, que duguin un ram de flors i no a la Marina», proposà el líder d'IU, qui considerà l'acció com una manera d'«exercir de procònsols dels Estats Units i de defensar al dictat els interessos de les seves companyies petrolieres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris