algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Zapatero diu que el Govern també ha d'assumir responsabilitats polítiques

Maragall nega que la crisi generada pels contactes de Carod hagi paralitzat la Generalitat

98282

José Luis Rodríguez Zapatero visità diversos estands de la fira turística que té lloc a Madrid, Fitur.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha assumit ja les seves responsabilitats per l'«error» de l'exconseller en cap, Josep Lluís Carod-Rovira, i que és ara el Govern de José María Aznar qui ha d'assumir les seves per la utilització «electoralista i política» del CNI.

«Carod Rovira se'n va del Govern de Catalunya. Això és el que compta ara. Les primeres responsabilitats polítiques s'han deixat clares, i alguns dels qui parlen tant haurien d'assumir també les seves per la filtració i l'ús dels serveis d'informació reservada», declarà Zapatero en una compareixença breu davant la premsa a Fitur, poc abans de fer-hi un recorregut.

Segons el líder del PSOE, aquells qui no demostren gens de responsabilitat i «abusen» de totes les institucions són els qui han d'admetre «poca honestedat» i els qui no tenen «gens de legitimitat» per continuar parlant, sobretot perquè al Govern de Catalunya, «davant d'un error greu», hi ha hagut seriositat amb la sortida de Carod del Govern.

Zapatero recalcà que s'ha de saber la veritat sobre la informació del CNI respecte de l'entrevista entre Carod i ETA. Afirmà estar convençut que l'Executiu coneixia aquesta informació i que té l'obligació d'explicar «com ha sortit i qui l'ha facilitada». «La democràcia és assumpció de responsabilitats, com ha passat al Govern de Catalunya», hi insistí.

Sap que no respondran
No obstant això, dubtà que l'Executiu contesti la seva petició perquè no ho ha fet en ocasions anteriors, entre les quals esmentà el cas dePrestige, la guerra contra l'Iraq o l'acccident del Yakovlev.

Per la seva banda el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, assegurà ahir davant d'una assemblea de batles de tot Catalunya reunits a Barcelona que la recent crisi provocada per l'entrevista de Carod amb dirigents d'ETA no ha paralitzat l'acció de Govern de l'Executiu català.

«La crisi s'ha acabat i ha acabat bé», afirmà Maragall. Si bé en reconegué la «gravetat extrema», assenyalà que el més meritori és «haver continuat governant mentrestant», afirmà el president català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris