cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Maragall suprimeix la Conselleria en Cap i reforça la de Presidència

ERC continuarà assumint la majoria de les competències de Carod

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha assumit competències de govern fins ara a les mans d'ERC, com Exteriors, després de la sortida pactada de Josep Lluís Carod-Rovira, la Consellería en cap del qual queda suprimida de l'organigrama de govern malgrat que el líder d'ERC ha reclamat aquest càrrec per al seu partit i no descarta tornar a la Generalitat.

El Govern català es reuní ahir amb caràcter extraordinari per abordar la reestructuració que suposa la partida del líder d'ERC, que inclou la supressió de la figura del conseller en cap i que competències que depenien d'aquest departament, com Exteriors i Comunicació, passin a Presidència, en mans del PSC.

A la reunió, Maragall ha comunicat a més a l'executiu el nomenament de Carod com a conseller «sense cartera» i ha informat del decret «de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la generalitat», després d'eliminar la Conselleria en Cap.

El departament d'Ensenyament, el titular del qual és Josep Bargalló (ERC), assumirà, les direccions generals de Política Lingüística, Esports i Joventut, mentre que sobre Governació, dirigit per Josep Carretero (ERC), recauran les funcions de presidència del Consell Tècnic i Cooperació per al Desenvolupament. La política sobre immigració, quedarà adscrita al departament de Benestar i Família, la titular de la qual és la republicana Anna Simó.

La resta de funcions quedaran atribuïdes al departament de Presidència, gestionades per una nova «secretaria general adjunta», dirigida pel fins ara secretari general del departament del conseller a Cap, Raimon Carrasco, que dependrà de la Secretaria general de Presidència. En aquesta secretaria adjunta s'integraran la secretaria de Comunicació, la de Coordinació Interdepartamental, la direcció general d'Assumptes Religiosos i les delegacions territorials.

D'altra banda, el ja exconseller en cap compareixerà avui davant de la Diputació Permanent del Parlament per donar comptes de la seva trobada amb dirigents d'ETA mentre exercia aquest càrrec. Així mateix, Carod-Rovira ha assegurat que el càrrec de conseller en cap ha de recaure en ERC perquè forma part dels acords del govern tripartit català i no ha descartat tornar a l'executiu autònom passades les eleccions generals.

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha qualificat d'«absolutament inviable» que «ara com ara» Carod-Rovira torni el govern català perquè no està previst en el pacte del tripartit. Carod-Rovira ha anunciat que es presentarà a les eleccions generals del 14 de març sota el lema Parlant la gent s'entén».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris