cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El batle de Toques no deixarà el càrrec perquè l'«honor queda per sobre del PP»

Expulsà la premsa del ple i l'oposició el qualificà de «feixista, dictatorial i prepotent»

Jesús Ares no dimitirà. Continuarà sent el batle de la localitat de Toques, a la Corunya, malgrat el fet que el PP cinc dies després d'iniciar-se la polèmica, li havia exigit que dimitís, en estar condemnat per abusos sexuals a una menor. Segons Ares, el seu honor està per sobre d'estratègies partidistes. L'anunci de la seva continuïtat el féu en un tens ple extraordinari, del qual expulsà els periodistes amb ajuda de veïns afins i amb molt males maneres i en el qual l'oposició qualificà el batle de «feixista, dictatorial i prepotent».

El PSOE exigí al secretari general del PP, Mariano Rajoy, que ordeni als seus regidors a Toques la desaprovació del primer edil, perquè altrament «emparen el seu comportament». «Fora càmeres!», cridà Ares al començament del ple extraordinari.

Un grup de veïns de Toques afins al batle acataren l'ordre i, entre crits i empentes, desallotjaren els mitjans de comunicació del ple. Aquesta fou només una mostra de la tensió en la qual transcorregué la sessió extraordinària. Poc després, un grup de veïns demanà a crits la dimissió del batle, al qual la major part d'assistents contestaren amb crits d'ànim a Ares i recriminacions els que protestaren.

«Estic aquí per dir si continuu o no, i he de dir que el batle continua», assegurà. «Deixaré la meva sang a la Batlia», afegí donant un cop de puny damunt la taula i entre els crits de joia dels seus partidaris, perquè considera que la sentència que dóna per provat que cometé abusos sexuals sobre una menor és «absolutament incerta» i «d'escassa importància». Creu Ares que pot continuar com a batle, perquè la sentència «descarta la imposició de pena privativa de llibertat i d'inhabilitació».

Fins i tot, es mostrà convençut que serà absolt. Així, assegurà que tant els denunciants com l'al·lota de la qual abusà, segons considera provat la sentència, han estat caçats «en nombroses i greus contradiccions que demostren un ànim clar de perjudicar-me».

Ares desobeí l'ordre expressa que li havia donat el PP gallec perquè deixàs el seu càrrec. Segons explicà, no desitja «perjudicar ningú». Però també volgué deixar clar que el seu honor «està per damunt de qualsevol estratègia política». Els regidors del PP ni tan sols pogueren pronunciar-se durant el ple, ja que Ares ho impedí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris