algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El líder d'ERC es negà a subscriure un document que li oferiren els etarres

Josep Lluís Carod-Rovira revelà ahir que es negà a subscriure un document que li mostraren els representants d'ETA durant la reunió que maningué amb ells, perquè el text donava suport a la violència. Entrevistat a TV3, reiterà que no demanà «res» a ETA, sinó que «volia parlar» amb ells, i que no existeix «cap document» sobre la seva entrevista amb els etarres, que li donaren un document. «Digueren que m'ho miràs i si estaria d'acord en assumir-ho com a propi», digué.

«Me'l vaig mirar, i parlava de coses que a ERC defensam, com l'autodeterminació dels pobles, però ho defensam de l'única manera en la qual ho hem defensat sempre, com la gent civilitzada: a través de les urnes, de la via pacífica», però «no reconeixent que totes les formes de lluitar són bones, les violentes són dolentes, i vaig dir que a allò no li puc donar suport en nom del meu partit de cap manera», relatà.

Carod assegurà també que no demanarà perdó a Aznar «de cap de les maneres. Si us plau! Excuses de què? He de demanar exuses a un govern espanyol que ha estat incapaç de posar fi a la violència d'ETA?».

Així mateix, ahir a la nit, més de 1.200 persones es congregaren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per donar un bany de masses al secretari general d'ERC i conseller «sense cartera» del Govern català després que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, anunciàs que acceptava la seva renúncia com a conseller en cap arran de la crisi.

Carod acudí a la plaça de Sant Jaume per rebre els ànims, abraçades i petons dels simpatitzants del seu partit, que s'havien convocat espontàniament a través de fòrums d'Internet a les 20 hores. La presència de Carod no quedà allà i accedí al Palau de la Generalitat per sortir a la plaça des de la finestra del seu despatx i saludar amb signes de victòria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris