nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Cox demana canvis en les regles de la lluita contra el terrorisme

El president del Parlament europeu obrí el congrés de les víctimes

El president del Parlament europeu, Pat Cox, demanà ahir a Portugal, Bèlgica, Finlàndia, Grècia i Dinamarca que traslladin a les seves respectives legislacions les directrius comunitàries per lluitar contra el finançament del terrorisme.

Durant el seu discurs en la sessió inaugural del I Congrés Internacional de Víctimes del Terrorisme, Cox també sol·licità a Alemanya, Itàlia i Grècia que aprovin com més aviat millor l'euro-ordre, un sistema que supera el mecanisme previst per a les extradicions, ja que en la seva opinió estan bastant endarrerides.

Cox destacà el milió d'euros que el Parlament europeu aprovà per a ajuts a projectes de les víctimes del terrorisme i indicà que a finals d'any se'n podran conèixer-se els primers resultats. El president del Parlament europeu assegurà que «no hi ha d'haver refugi per als terroristes a la Unió Europea (UE), ni finançament tou, ni concessions», i afirmà que la institució que presideix s'unirà a les víctimes perquè aquestes trobin una «nova veu poderosa» i siguin escoltades per la societat.

Cox agraí al president del Govern, José María Aznar, la seva invitació per assistir a aquest Congrés, que confia que serveixi de «plataforma de llançament» perquè les víctimes comptin «amb una nova veu, una esperança nova».

Afegí que des de la UE «estam resolts a combatre el terrorisme en totes les seves formes», però demanà també una resposta «més humanitària des del punt de vista internacional envers les víctimes». Cox recordà que ell va perdre una filla de sis anys en un accident de circulació, pèrdua que «em continua causant molt de dolor», una experiència que volgué compartir amb les víctimes que des de diferents països acudiren a la localitat madrilenya de Boadilla del Monte per intercanviar les seves vivències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris