cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

Aznar exigeix que el dirigent d'ERC abandoni la Generalitat

El president del Govern espanyol, José María Aznar, exigí ahir la «sortida immediata» de la Generalitat de Catalunya del conseller en cap i secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, després que hagués admet contactes amb ETA.

«Esper que el senyor Rodríguez Zapatero trenqui qualsevol acord que tengui amb aquest senyor i amb aquest partit, perquè això és el que ha de fer i aquesta és la seva responsabilitat». Aznar, així mateix, recalcà que la informació coneguda és «d'una gravetat extraordinària. No em sembla una anècdota, no em sembla una raresa. Crec que és una presa de posició molt greu que consisteix ni més ni pus que a assenyalar a una organització terrorista qui pot matar i qui no».

Per la seva banda el secretari general del PP, Mariano Rajoy, avisà Carod que tenir contactes amb ETA i oferir-li contrapartides polítiques suposa «una actuació il·legal i delictiva», a més de ser «èticament immoral». «No es pot negociar per a uns ciutadans, en aquest cas els de la comunitat en què viu Carod-Rovira i no per al conjunt d'Espanya».

Carod respongué que «no és ver» que hagi demanat a ETA que no atempti a Catalunya. Carod havia assumit només fa sis dies les competèncias en matèria d'Exteriors, de les quals ahir va ser desposseït pel president Maragall. Aquesta àrea, fins llavors en mans de Jesús Maestro (ERC), havia estat reclamada des del primer moment pel líder republicà com a condició per fer govern. Ara passarà a la secretària de Relacions Internacionals, Margarida Obiols, que depén de Presidència, en mans dels socialistes catalans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris