nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Maragall rebutja la dimissió de Carod, però li retira la competència d'Exteriors

El conseller en cap posà el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, comunicà ahir horabaixa al conseller en cap, Josep-Lluís Carod-Rovira, que li retira les competències que se li havien atorgat en matèria de supervisió dels afers estrangers de la Generalitat com a resposta a la seva reunió amb representants d'ETA.

Carod posà ahir horabaixa el seu càrrec a disposició de Maragall, que «no n'ha acceptat la dimissió», segons un comunicat de la Presidència de la Generalitat, en el qual s'afirma que el president català farà una declaració pública avui.

Segons el comunicat, Carod informà ahir dematí Maragall que «durant el primer cap de setmana de gener mantingué una reunió amb dirigents d'ETA després de ser duit a una localització indeterminada del sud de França». La nota afegeix que, «segons les explicacions donades pel conseller en cap, l'entrevista va ser producte d'una invitació d'ETA, de resultes d'una petició formulada per Josep Lluís Carod-Rovira fa tres anys en qualitat de secretari general d'ERC».

Arran d'aquesta informació, des de la Presidència sostenen que Maragall «no comparteix ni la iniciativa ni l'enfocament polític que constitueixen la base del contacte amb la banda terrorista». I s'afegeix que «l'actuació de Josep Lluís Carod-Rovira no respon a cap mandat del Govern i no es correspon amb la política del Consell Executiu».

Al marge de retirar les competències en matèria de supervisió d'Afers Estrangers de la Generalitat que s'atorgaren a Carod en la reunió del Consell Executiu del passat dia 20, Maragall «ha demanat als tres grups parlamentaris de la coalició de Govern que sol·licitin la reunió urgent de la Diputació Permanent del Parlament» per retre'n comptes davant la Cambra catalana, assenyala el comunicat. El Parlament autonòmic encara no ha reprès les sessions després de les vacacions de Nadal.

El PSC qualificà ahir d'«error gravíssim» la iniciativa del secretari general d'ERC de reunir-se amb dirigents d'ETA per tractar de la possibilitat d'una treva, i li reclamà «lleialtat» amb els seus socis de Govern català, del qual fa part com a conseller en cap.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, llegí un comunicat del partit en el qual es considera que la reunió organitzada per Carod «resulta injustificada» perquè «cap iniciativa unilateral de cap partit no pot conduir a la resolució del problema del terrorisme i d'ETA». També s'hi reafirma el suport dels socialistes catalans al Pacte de les Llibertats i contra el Terrorisme.

El portaveu del PSC assegurà que la seva formació no considera demanar dimissions pels fets, «ja que no tenim per costum atendre les peticions del PP», del qual digué «que tracta de treure beneficis electorals» d'una qüestió com aquesta. Sobre la possibilitat de repercussions negatives en el Govern català, Iceta puntualitzà que «el Govern se sustenta en una majoria sòlida» i que «el president de la Generalitat donarà una resposta i una explicació política».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris