cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Imaz afirma que «no hi ha pau per preu polític» i que «no negociarà amb ETA»

El president del PNB vol disposar d'Egibar «en primera línia» a partir d'ara mateix

El president de l'EBB del PNB, Josu Jon Imaz, expressà ahir el seu desig que l'encara portaveu de la formació jeltzale, Joseba Egibar, sigui a «la primera línia política» del partit «a partir d'ara mateix». Així mateix, afirmà que «no hi ha pau per preu polític» i que el seu partit «no negociarà amb ETA el futur d'Euskadi». En una entrevista amb el diari El Correo, Imaz digué que la seva vocació i la seva voluntat, tal com afirmà abans de finalitzar el procés electoral intern, «és comptar amb Egibar». «Em consider el seu amic i el valor molt políticament. Les fórmules les cercarem, perquè m'agradaria continuar comptant en la primera línia política amb Joseba Egibar», precisà.

En aquest sentit, en opinió d'Imaz, el procés electoral intern només ha deixat «rascades superficials» al PNB i no ferit, i insistí a assegurar que «no hi ha hagut vencedors ni vençuts». «Sortirem més enfortits del que estàvem», conclogué.

Així mateix, el president de l'EBB del PNB, Josu Jon Imaz, afirmà ahir que «no hi ha pau per preu polític» i que el seu partit «no negociarà amb ETA el futur d'Euskadi». A més, assegurà que la formació jeltzale «posarà tot el necessari» per reforçar la «solidaritat amb els amenaçats». Imaz precisà que tots els partits i agents socials podien haver fet «molt més» del que han fet pels amenaçats.

«I quan els dic tots, els dic tots. La situació dels amenaçats és inassumible i hem d'esforçar-nos perquè canviï», afegí. Per això, digué que la voluntat del PNB «sempre ha estat en primera línia contra la violència, i en posar tot el que sigui necessari perquè sentin el reconeixement i la solidaritat». «Hem de ser conscients que no hi ha una societat lliure si no ho són tots els ciutadans», indicà.

Al seu parer, «ETA no ha de ser objecte de negociació política, que aquesta l'hem de protagonitzar exclusivament els partits». «ETA el que ha de fer és desaparèixer. Jo no estic disposat que el futur el decideixi una persona amb passa-muntanyes que no representa ningú», digué.

Això no obstant, concretà que, «en aquesta vida, no hem de renunciar a parlar mai amb ningú, ni amb el diable», en referència a la banda, «però el PNB no negociarà el futur d'aquest país amb una organització armada». Per això, assegurà que «no hi ha pau per preu polític» i manifestà que «la pau és una condició necessària perquè, posteriorment, els agents polítics puguem assolir acords i negociem, sense tuteles armades».

El líder del PNB assenyalà que «les vies policials són, evidentment, necessàries davant ETA». «Però tan important o més que això és el paper de la societat basca. Una de les tasques necessàries per acabar amb ETA és disminuir el seu espectre sociològic», asseverà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris