lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Zapatero diu que l'oferta de Rajoy de fer 900.000 llars protegides no és creïble

Acusa el PP de provocar «la major especulació de la història en benefici de ben pocs»

101972

José Bono fou saludat amb molt d'afecte per Rodríguez Zapatero en un acte electoral a Conca.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmà ahir que la proposta del candidat del PP a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, de crear 900.000 habitatges protegits «no té credibilitat» i serveix perquè els populars reconeguin el seu «fracàs» durant vuit anys de Govern en aquesta matèria. Per la seva banda, el secretari federal d'Organització del PSOE, José Blanco qualificà el popular de «candidat més a prop del segle XIX que del segle XXI».

Zapatero afirmà que, «governant el PP, s'ha produït la major pujada del preu de l'habitatge de la història i alhora la major especulació de la història, en benefici de ben pocs, a costa dels doblers de les famílies que s'han d'hipotecar de per vida». En l'acte de presentació a Conca dels candidats socialistes de Castella-la Manxa a les eleccions generals del 14-M, Zapatero digué que Rajoy està «emblanquinant» els espanyols perquè el seu partit i, en concret, el ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, ha practicat aquests darrers anys una política en matèria d'habitatge que no ha servit per reduir-ne el problema.

Després de qualificar de «vergonyós» que el Partit Popular faci aquestes propostes en la precampanya electoral, Zapatero anuncià que el programa del PSOE tindrà un caràcter avançat i social, canviant la Llei del sòl per «frenar l'especulació».

Assenyalà també que es promourà el lloguer donant garanties, a més d'anunciar la creació de pisos assequibles perquè el dret a l'habitatge pugui ser una realitat.

José Luis Rodríguez Zapatero en posà com a exemple la política d'habitatge desenvolupada pel Govern de Castella-la Manxa, la normativa de la qual exigeix que en sòl públic s'hi construeixin habitatges protegits, una política que fins i tot ha duit el president José Bono a enfrontar-se amb el Ministeri de Defensa en relació amb la possible alienació de terrenys militars a Guadalajara.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris