cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Rajoy crearà 900.000 habitatges protegits i un pla d'infraestructures

El candidat del PP invertirà 130.000 milions en matèria de transport

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, es comprometé ahir a crear 900.000 habitatges protegits i una agència estatal que gestioni i urbanitzi el sòl de l'Estat amb «agilitat i transparència», i explicà que aprovarà un pla d'infraestructures de transport per al 2007-2013 per valor de 130.000 milions d'euros.

Aquest pla se centrarà en la construcció d'autovies i autopistes transversals que permeti «fer la volta a Espanya sense parar en un semàfor» i en l'ampliació de la xarxa de ferrocarrils d'alta velocitat per connectar «totes les capitals d'Espanya».

Rajoy assumí aquests compromisos en la seva intervenció en un fòrum del PP per presentar les propostes en matèria d'infraestructura i habitatge que oferirà el partit com a part del seu programa per a les eleccions generals del 14 de març.

En l'acte de presentació de les propostes programàtiques, també hi intervingueren la vicepresidenta de la Comissió Europea, Loyola de Palacio, i el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que certificà que tot el que s'ha plantejat ha estat estudiat pel seu departament per garantir la viabilitat financera.

A l'acte no hi assistí el ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, qui fa uns dies anuncià que no tornarà a presentar-se a les eleccions, per la qual cosa el balanç de la seva gestió el féu el secretari d'estat d'Infraestructures, Benigno Blanco.

En la seva intervenció, el candidat del PP a la Presidència del Govern subratllà que aquests projectes estan basats en tres «principis essencials»: la credibilitat, la necessitat d'impulsar una «Espanya cohesionada i solidària» i una «clara vocació europea».

Per contra, assenyalà que el PSOE es limita a «pintar traços en un mapa» i aposta per invertir en infraestructures en funció de la renda dels ciutadans, una idea que, en opinió de Rajoy, només pot plantejar un partit que no aspiri a ser d'àmbit estatal i que afavoreixi «certs pactes» sobre la igualtat, solidaritat i cohesió» del país.

També retragué al PSOE que «hagi abandonat» els seus principis de defensa de la solidaritat i cohesió entre regions, i en especial demanà als socialistes que «vagin molt alerta» amb les propostes que fan en matèria de finançament autonòmic. Rajoy començà la intervenció sobre habitatge reconeixent que es tracta d'un assumpte «complicat i difícil» per al qual «no existeixen varetes màgiques», però en la resolució del qual posarà la seva «màxima tenacitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris