cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Partit Popular no sancionarà el batle acusat d'abusos sexuals

Jesús Ares demanà la suspensió cautelar de la seva militància

El secretari general del PP de Galícia, Xesús Palmou, eludí ahir confirmar si el batle de Toques, Jesús Ares Váquez -acusat d'abusos sexuals-, serà expulsat d'aquest partit en el cas que el recurs interposat torna a ser condemnatori, si bé afirmà la seva condemna i la del PP «expressa i sense pal·liatius».

El primer edil de de la localitat corunyesa demanà ahir la suspensió cautelar de militància en el Partit Popular, fins a la resolució del recurs que ha presentat contra la sentència que el condemna per abusos sexuals, informaren fonts populars.

Palmou subratllà que si el veredicte per abusos sexuals «és ferm», el PPdeG li obrirà un expedient immediat i llavors es decidirà la sanció. Així, puntualitzà que fins aquell moment «no es pot prejutjar res» i precisà que aquesta sanció no la decidirà ell, sinó el Comitè de Garanties del PP.

Palmou, a qui Fraga, el president de la Xunta, ordenà dijous obrir una investigació, destacà que ahir rebé la sentència. I recalcà que «no és definitiva», perquè Ares hi ha interposat un recurs. «En saber la resolució, el PP prendrà mesures adequades».

D'altra banda el ministre portaveu del Govern, Eduardo Zaplana, assegurà ahir que «qualsevol abús des menors ens pareix repugnant» i destacà que el president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, «no diu que no s'hagi de sancionar», sinó investigar més allò succeït.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres Zaplana es referí a la sentència condemnatòria del batle de Toques, per abús sexual sobre una menor filla d'un amic. Recordà que Fraga «no diu que no s'hagi d'aplicar una penalització, sinó que no s'ha de prendre una decisió immediata».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris