lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El PSOE eliminarà l'energia nuclear amb motiu del pacte amb Els Verds

Quatre membres del partit ecologista aniran a les llistes electorals

El PSOE i Els Verds signaren ahir l'acord pel qual aniran de manera conjunta a les pròximes eleccions generals. La gran novetat que comporta aquesta firma és la inclusió al programa electoral socialista del compromís d'abandonar l'ús de l'energia nuclear a Espanya, substituint-la per altres de més segures en el termini de 20 anys. A més, ambdós partits també concorreran junts a les eleccions al Parlament europeu del juny.

Jesús Caldera, coordinador del programa socialista, assegurà que el compromís de suprimir l'energia nuclear suposa reprendre la proposta que ja llançà Joaquín Almunia com a candidat del PSOE en les eleccions generals de l'any 2000, encara que s'allarga el termini límit fins a un màxim de vint anys perquè «les coses han empitjorat aquests anys amb el PP». «Amb el PSOE desapareixerà l'energia nuclear a Espanya», sentencià.

Segons el text redactat, el compromís és substituir «gradualment l'energia nuclear per energies més netes, més segures i menys costoses, aprofitant l'experiència ja existent a Alemanya i a Suècia perquè es dugui a terme de manera ordenada en el temps, en funció de les condicions efectives de seguretat a les centrals i amb el màxim consens social».

A més, hi haurà una llei de bases que definirà els criteris de noves figures tributàries i la seva implantació a tot el territori. En cap cas suposaran un increment de la pressió fiscal, sinó que es penalitzaran els consums excessivament contaminants i es premiarà les empreses amb comportaments ecològics correctes, cosa que provocarà més i millor creixement econòmic. «No crec que comporti costs, sinó estalvi», digué el coordinador del programa socialista, Jesús Caldera.

Al marge dels acords programàtics, el pacte (firmat per José Blanco i Andrés Sánchez) suposa la inclusió de quatre membres d'Els Verds a les llistes electorals del PSOE, al Senat per Madrid i Terol i al vuitè lloc al Congrés per Sevilla i València.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris